IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да реагирате, когато ви удари автомобил?

Професионалната каскадьорка Тами Беърд показва как да намалите пораженията

Как да реагирате, когато ви удари автомобил?

Представете си следния сценарий: стъпвате на уж празна улица и установявате, че не е толкова празна. Когато не остава време да се предпазите от приближаващата кола, често има само едно нещо, което помага: да избягате напред. Професионалната каскадьорка Тами Беърд обяснява как да направите това най-добре.

Правило №1: вдигнете крака

"Най-важното е да се качите на капака, защото не искате да отскочите и да кацате на асфалта", обяснява Беърд. Ако повдигнете крака си, който е най-близо до колата, увеличавате вероятността да бъдете качени на капака, вместо да бъдете хвърлени на земята. „Това, което искам да подчертая дебело е да няма тежест върху крака, който е най-близо до колата“, каза Беърд. Ако все още има време, каскадьорката препоръчва да отскочите от опорния крак и да се качите активно на капака.

Претърколете се и защитете главата си

Вече на капака, Беърд препоръчва да вдигнете ръце, за да предпазите главата си. Неизбежно следствие е, че ще се претъколите: или над предното стъкло, когато колата продължи да се движи или отново на пътя, ако водачът спре. Ако сте подготвени, може дори да паднете на краката си - ако не, важно е да продължите да защитавате главата си с ръце. След като попаднете на платното, трябва да го напуснете възможно най-бързо, за да избегнете друг инцидент.

Медицински преглед

Дори и да изглежда, че сте преживели сблъсъка с автомобила невредим, експертите препоръчват все пак да отидете на лекар за преглед. Сериозните вътрешни наранявания могат лесно да останат незабелязани в първите няколко минути поради повишеното отделяне на адреналин.

Снимки: Youtube

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Ако ще снимаме сцена за филм да.... а ***... Що за глупава статия... и с 40 да те удари някой (в БГ никой не кара с 40) литваш с много силно положение (както казват братята от ***'алата). и пррррр.... и после свети Петър се мъчи да те разпознае кой си....