IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обeща да оправи дизайна на Tesla Cybertruck

Притесненията са, че пикапът е опасен за другите участници в движението

Мъск обeща да оправи дизайна на Tesla Cybertruck

Електрическият Tesla Cybertruck предизвика нееднозначни реакция на публиката, като част от нея не хареса простата и дръзка външност на машината. Мнозина определиха нейния дизайн като примитивен и това накара шефа на Tesla - Илон Мъск, да обещае, че серийният вариант на пикапа ще бъде „леко подобрен“.

Изявлението си Мъск направи в Twitter, където продължава да е много активен. Милиардерът припомни, че серийният вариант на Cybertruck ще излезе през 2021 г., така че той и екипът от дизайнери на Tesla имат достатъчно време, за да направят някои промени по електромобила.

Tesla Cybertruck

Пикапът е критикуван не само заради външния си вид, но и заради своята конструкция. Много хора, в това число и автомобилни експерти, са на мнение, че металната каросерия е опасна за другите участници в движението в случай на пътно-транспортно произшествие.

Припомня се, че за направата на Cybertruck е използвана специална стомана, отличаваща се с огромна твърдост. Същият материал може да се срещне при космическите ракети SpaceX. Създателите на пикапа обявиха, че той издържа на атака с огнестрелно оръжие, а също така и на атака с голям чук.

Tesla Cybertruck

Известно е, че пикапът ще излезе на пазара във версии с един, два или три мотора. Най-слабата ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, а най-мощната – за 2,9 секунди. Пробегът с едно зареждане ще е между 400 и 800 км.

Снимки: Tesla

0 от 500