IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прототип на Polestar получи салон от преработена пластмаса

Коннцептът Precept показва посоката на развитието на дизайна и технологиите на марката

Прототип на Polestar получи салон от преработена пластмаса

Марката Polestar разкри концептуалния модел Precept, чийто салон е изработен от рециклирани бутилки и риболовни мрежи. С новия продукт марката ще направи крачка в екологичното бъдеще, за да демонстрира как се развива стилът и в каква посока ще се развиват информационно-развлекателните системи.

Името на модела има своя мисия – да положи крайъгълен камък в историята на Polestar като независима компания и да представи уникалната дизайнерска философия, адаптирана към нови продукти.

Polestar Precept

По отношение на дизайна, Polestar е напреднал силно и вече не се асоциира непременно с моделите на Volvo. Формите са по-остри, а силуетът е с динамични акценти. Фаровете са представени в съвсем различна интерпретация.

Фирмата отбелязва „атлетичния минимализъм“, „аеродинамичната ефективност“ и наличието на пространство в областта на краката и над главата на пътниците на втория ред. Това се постига благодарение на дългото междуосие от 3,1 метра и акумулаторът, разположен в пода.

Polestar Precept

Polestar Precept се отличава с наличието на секция SmartZone вместо класическата радиаторна решетка. Тя интегрира 2 радара и камера с висока разделителна способност, която е покрита от прозрачен панел. На покрива е инсталиран активен далекомер за постигане на по-голяма видимост. Над SmartZone има слот, който притиска въздушния поток към каросерията и го ускорява, за да намали аеродинамичното съпротивление.

Прототипът няма странични огледала - вместо тях са поставени камери. Пластмасовите вътрешни панели и облегалките на седалките бяха заменени с биокомпозитен материал Bcomp, който е с 50% по-лек и съдържа 80% по-малко полимери. Тапицерията на креслата е от рециклирани пластмасови бутилки, а при производството на подовата настилка са използвани стари риболовни мрежи. Според компанията тези материали определят „новия лукс на премиум класа“.

Polestar Precept

Вътре си струва да се отбележи наличието на вертикален 15-инчов екран и цифрово табло с диагонал 12,5 инча. Те интегрират камери за проследяване на очите на водача и пътника, както и сензори за близост. С тях е възможно автоматично управление на яркостта на дисплеите, а също така предупреждават водача, ако той се разсейва от пътя за дълго време.

Polestar Precept

Снимки: Polestar

0 от 500