IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Corvette получи "летящ" режим

Системата се активира, когато колелата загубят сцепление с пътя

Новият Chevrolet Corvette получи

Новото, осмо, поколение на култовия американски суперавтомобил Chevrolet Corvette получи "летящ" режим за контрола на максималния въртящ момент, който се активира, ако и четирите колела загубят сцепление с пътя, съобщава Detroit Free Press.

Системата за стабилизация в автомобила не само може да определи кога гумите загубят сцепление, но и кога колата се "откъсва" от земята и се оказва във въздуха. В този случай системата регулира разпределението на въртящия момент върху съответните колела. Работата е там, че по правило системата за контрол на въртящия момент забавя колелата, при които липсва сцепление - например върху сняг, лед или при дъжд.

Не точно това обаче е нужно на пистата, когато всяка част от секундата има значение. "Летящият" режим на Corvette е необходим точно в такива случаи. Благодарение на адаптивните амортисьори Magnetic Ride Control, системата за контрол на въртящия момент разбира кога колелата са откъсват от земята и вместо да задейства спирачките, им позволява да продължат да се въртят със същата скорост. Тази функция е малко вероятно да бъде използвана често по нормалните пътища, но тези, които обичат да изкарват Corvette на пистата, със сигурност ще я оценят.

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нищо не остана от американската идентичност и стил. Всичко заприлича на корейски и японски сапунерки! Няма го онова внушение на типичния американски масълкар!