fallback

Porsche Taycan постави рекорд за скорост

Електрическият седан измина 1/4-миля по-бързо от Tesla Model S

Германският електрически седан Porsche Taycan е поставил нов рекорд за електромобили на 1/4-миля, като е подобрил постижението на големия си конкурент Tesla Model S във версията P100D, съобщава американското издание MotorTrend.

Досегашното най-добро постижение на Tesla Model S P100D на разстоянието, на което са състезават драг-машините, е било 10,51 секунди при развиване на максимална скорост от 201,12 км/ч. Тествания от изданието Taycan Turbo S успява да вдигне 209,81 км/ч, като записва време от 10,47 секунди.

Това постижение прави от Taycan Turbo S "третото най-бързо Porsche и 12-ия най-бърз автомобил" в 10-годишната история на на изследването, провеждано от експертите от Motor Trend. Електромобилът се оказва дори по-бърз от спортното купе 911 Turbo S.

От изданието уточняват, че за да участва в изпитанието, електромобилът трябва да има поне 75% от заряда в батерията си, както и температурата в салона да не е поз 26,6 градуса по Целзий. Отбелязва се още, че и Porsche Taycan, и Tesla Model S използват система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Porsche

fallback
  • #8
    Абе ( преди 4 години )
    Много е забавно някои смешници, като се напъват да сравняват легендарна марка като Порше с еднодневката Тесла!
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Дедо му по майчина линия откъде е, бе калпак!?
  • #6
    До 2 ( преди 4 години )
    Е как ще направят нещо само обявиха че края на лятото на тази година ще започнат производство на Модел S и X с плайд задвижване предполага се взето от новия роудстър
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Фердинад Порше, когато е представил в Париж електро-мобил, на Мъск дедо му още е скалпирвал индианците!!
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Поршето със тяхните 280 мили които твърдеше се оказаха 201 и направиха акциите на тесла да скочат с 40% за една вечер.Благодарим ти за смеха,парите и напъването Порше май е време за пенсия. :Д
  • #3
    Свети Илон ( преди 4 години )
    Тоя малък пробег обезмисля всичко.
  • #2
    До 1 ( преди 4 години )
    Верно ли сравнявате 2+2 четириврато купе с 5+2 семеен лифтбек. В поршето и мястото и товарното пространство е колкото при model 3.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Поршето е номер 1... Теслата само може да му диша праха :)
fallback
Последни