IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се надува гума с пиратка или фойерверк

Изобретателността пред мързеливия човек не познава граници, както доказват нашите приятели от Garage54

Как се надува гума с пиратка или фойерверк

Когато говорим за смяна на гума, често се има предвид смяната на цялата джанта с гумата. Защото смяната на самата гума е трудна задача, която се извършва само с подходящо оборудване, с което разполагат сервизите. В домашния гараж това не прави никой, освен ако не е руснак и не му хрумне поредната ненормална идея.

Решението е силно експлозивно. Поставяш гумата свободно около джантата, хвърляш в нея една пиратка и се отдръпваш няколко крачки назад. Тогава се случват две неща: чува се гръм и гумата се издува върху джантата.

В зависимост от големината на джантата и гумата трябва да се подбере и съответната по сила пиратка. Принципно възможна е употребата на всичко, което експлодира. Използването на истинска бомба, разбира се, би било контрапродуктивно.

Фактът, че този метод функционира, се доказва във видеото. От малки пиратки и фойерверки до пиропатрони за въздушни възглавници – на практика подходящо е всичко.

Разбира се, след това гумата трябва да бъде напомпана с подходящото налягане. Фактът, че вътре остават останки от пиратката или фойерверкът, е всичко друго, но не и идеален. Но кой ще бъде придирчив, когато е решил да смени гумата си с китайска бомбичка? Никой.

Принципът на действие е следният: рязката промяна на налягането в гумата я опъва върху джантата в нужната позиция.

Снимки и видео: Garage54

0 от 500