IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко вдига BMW M8 Competition на магистрала?

Максималната скорост на кабриото се оказа по-висока (ВИДЕО)

Колко вдига BMW M8 Competition на магистрала?

Екипът на  YouTube-канала AutoTopNL реши да провери възможностите на кабриолета M8 Convertible Competition на германски аутобан, на който няма ограничения на скоростта.

Самото M8 Competition се счита за идеалния супер-седан на BMW, а версията му с отварящ се покрив (кабриолет) прави пътуването в слънчеви дни още по-приятно. Забележителното е, че конструкцията на свалящия се покрив не се отразява на производителността на  M8. 

Под капака на автомобила е поставен 4,4-литров V8 с две турбини, който развива 625 с. и 750 Нм въртящ момент. От BMW твърдят, че M8 Convertible Competition може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди, като максималната скорост с допълнителен пакет Driver е 305 км/ч.

Във видео е показано, как кабриото на няколко пъти развива максимална скорост на магистрала без ограничения, като достига 310 км/ч, преди водачът да махне крака си от педала. Ускорението от 0 до 100 км/ч в случая става за 3,4 секунди, а до 250 км/ч автомобилът достига за 18,31 секунди.

Снимки и видео: AutoTopNL 

0 от 500