IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните автомобили в Германия през януари

Не е изненада, че в Топ 5 попаднаха четири местни бранда

Най-продаваните автомобили в Германия през януари

Асоциацията на германските производители на автомобили публикува данните си за продажбите на нови коли на местния пазар през януари 2020 г. Миналия месец в страната са реализирани 246 300 коли, което е спад със 7,3% в сравнение с януари 2019 г. Въпреки това януари 2020 г. влезе в Топ 3 по продажби за последните 20 години.

Що се отнася до най-популярните марки, напълно естествено германците продължават да предпочитат родната продукция. Четирима местни производители окупираха първите 4 места в Топ 5. Най-популярният бранд през януари бе Volkswagen с 48 744 продадени бройки (-4,1% в сравнения с януари миналата година). През 2019 г. именно VW бе лидер по продажби в целия свят.

Вторият най-популярен бранд миналия месец в Германия бе Mercedes-Benz, от чиито автомобили са продадени 26 034 екземпляра (+ 2,9%). Челната тройка се допълва от Audi - официалните дилъри на марката в страната успяха да продадат 22 066 бройки (+ 1,2%).

Четвърто място се падна на другата премиум марка -  BMW. Миналия месец германският автомобилен парк се попълни с 20 454 бройки на баварския производител, което е ръст от 6,5% спрямо януари 2019 г. Челната петица оформя американската Ford с 17 355 продадени нови коли, или спад от 17,7% в сравнение с януари миналата година.

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #10 До кой клас си ходил на училище? Нищо не ти се разбира! Мъчиш се нещо да кажеш, но какво не става ясно.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 4 години )
    Стига простотии а в Япония що купуват японски или във Франция - френски и те ли са омни като теб и не знаят че има други а другите държави които приемат мюсюлмани пак ли заради евреите които винаги са били против това не случайно най-големите съюзници в Европа са им Орбан и Чехия значи от гузност към паметта на евреите решават да внесат мюсюлмани от държави където мразят евреи добра логика биха им помогнали евентуално ако внасят араби от Израел ама те май много не искат..
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    нормално е че не искат капиталите да излизат извън германски компании
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За кого да е изненада, че немските реднеци карат немски талиги. Откъде да знаят, че има и други много по-добри марки от техните. Медиите са им промили мозъците, че техните са най-убави и те вярват. Немеца не може да мисли. Каквото му кажат и това е! Вярва и изпълнява без грам мозък. Внушиха им, че те са виновни за ВСВ и че са избили евреите и те вярват ли вярват.. Дори гузни се чувстват и приемат всякакви *** от къде ли не. Обречен народ, който скоро ще е малцинство в държавата си...
  • #6
    8 rate up comment 7 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Яяя, тия шваби нищо не разбират от коли бре, първите 5 немски, после сигурно шкода...Те не четат май самурайският ни форум с големите разбирачи , които се кефят на араби и снежки,дето карат японско.Няма да се оправят никога.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кавал ( преди 4 години )
    *** на *** бате форд си немска......
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Че тя и петата е немска. И развойният център, и производството е в Германия.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    до коментар 1 и 2 ( преди 4 години )
    това е само за Германия бе ... божке
  • #2
    6 rate up comment 14 rate down comment
    хахахаха ( преди 4 години )
    къде са Тесла, японците, китайците, французите, корейците. -У *** ,КЪДЕ СА !
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много постно. Дайте цялото подреждане, за да видим къде са Тесла, японците, китайците, французите, корейците.