fallback

Съд спря завода на Tesla в Германия

Проблемът е в изсичането на дърветата на предоставения терен

Германския съд нареди на Tesla да спре разчистването на горските земи в близост до Берлин, където американската компанията започна строеж на първата си европейска фабрика за електромобили и акумулатори, съобщава Reuters.

Производителят от Калифорния обяви плановете още през ноември миналата година, като получи място край градчето Груенхайде. Властите дадоха зелена светлина на проекта и позволиха на строителите на завода да изсекат 92 хектара гори. Това предизвика гнева на природозащитни организации, които подадоха жалба в съда.

Оказа се, че в Tesla не са получили официални документи, които им позволяват, да стартират строителство на фабриката и са започнали изсичането на своя глава. В случая съдът е приел жалбата на местната природозащитна група Gruene Liga Brandenburg (Зелена лига на Бранденбург), като спира процеса, поне временно.

Решението на съда предизвика недоволство на властите, които предупредиха, че съдебната битка срещу изграждането на фабриката на Tesla ще нанесе сериозни и дълготрайни щети на имиджа на Германия като място за правене на бизнес. От другата страна са местните жители и природозащитници, които са категорични, че заводът представлява заплаха за местната дива природа и водоснабдяването.

Снимка: Teslarati

fallback
  • #15
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Объркали са Германия с Краварстан
  • #14
    Никой ( преди 4 години )
    Тиа от Тесла къде се врът между шамарите,елате в бг не 92 декара,а 1292 декара гори може да изсечете и реките да ползвате и мърсите колкото си щете,тук няма зелени няма пенбени,само се разберете с баце колко ще му давате и има сделка веднага.
  • #13
    Jezza #13 ( преди 4 години )
    И каква ирония не разбрах. Казва, че едва ли не е добре, че строим Амеркикански заводи тук и това е нормално. Сигурно че Волво е Китайско и 20% Мерцедес също са Китайски вече също е о.к и няма нищо общо с темата сигурно.
  • #12
    анонимен ( преди 4 години )
    #12 Ти май не разбираш иронията в това, което казва, но си тръгнал да казваш същото, но с други думи! Чети, мисли и чак тогава пиши е моят съвет, че много се изложи!
  • #11
    Jezza до 10 ( преди 4 години )
    Нещата изобщо не опират само до това, че Тесла прави завод в Германия. Да виждаш някой друг по света да прави такива зверски глоби и ограничения на собствените си производители - не. Какво направи Тръмп с еко идеите на Обама, ами премахна ги, защото съсипват икономиката. А нашия проблем са продажниците в Брюксел. Там е заврян троянския кон, който ще съсипе най-голямото икономическо звено на Европа, както се и случва вече. Има много неща по темата, които явно не си разбрал.
  • #10
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 Ами 15 г. вече е тая някоя друга година! Три закупени недвижими имота отдадени под наем на германци и германци (и не само), които ми работят във фирмата. Неудачник съм, какво да правя...
  • #9
    До 9 ( преди 4 години )
    Съсипва се европейката икономика чрез завод на Тесла и изсичането на по-малко от 1кв км гора браво желязна логика а това че ще засади 3 пъти повече дървета от изсечените ще съсипе ли икономиката или ще я засили и кой е тоя Бог в който се зачита само в Европа и никъде другаде че не се сещам
  • #8
    Jezza ( преди 4 години )
    Съсипваме европейската икономиката, за да дадем път на американците и то като *** дървета с идеята да сме екологични. Европа е напълно заслепена в климатичната си религия и би заклала и последната си останала златна кокошка, за да я пренесе в жертва на бог, който никой друг по света не зачита.
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Брех, как добре ги познаваме германците! Ам друго си е като си изкарал некоя и друга година там, като абсолютен неудачник - сега всичко немско ти е криво! Комплекси, какво да правиш!!
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Напълно нормално е просто Тесла нарочно не изчака всички разрешителни но така или иначе след около месец се очаква да продължи и са обещали преместването на мравките и гущерите както и засаждане на 3 пъти повече дървета от изсечените малко вероятно е да им забранят да ползват дадения им терен принципно властта е зад тях и ги подкрепя не са виновни те за спирането
fallback
Последни