IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кола с два кокпита? И такава има

Редкият роудстър Italdesign Aztec е дело на Джорджето Джуджаро

Кола с два кокпита? И такава има

Онлайн аукционът Bring a Trailer публикува за продажба уникален автомобил. Става дума за роудстъра Italdesign Aztec, произведен през 1988 г. Този автомобил има доста необичайна архитектура - два отделни кокпита за водача и пътника до него. Всеки от тях е оборудван с подвижен стъклен покрив.

Сумата, от която ще се наддава на търга, е 36 250 долара. Според експертите това е доста малко за такъв уникален автомобил, създаден от легендарния дизайнер Джорджето Джуджаро в чест на 20-годишнината на италианското студио Italdesign.

Italdesign Aztec

Дебютът на този оригинален автомобил бе на изложението в Торино през 1988 г. След публичната премиера, моделът стана достъпен на пазара. Разработчиците планираха да сглобят 50 от тези машини, но в крайна сметка успяха да направят само 18.

Ексклузивният роудстър има специален пулт с бутони отстрани на каросерията. Чрез съответните кодове собственикът на автомобила може да отваря вратите, да контролира налягането в гумите и др. Пред седалката на пътника има ръкохватка, наподобяваща волан, както и маршрутен компютър, подобен на тези в рали автомобилите.

Още снимки - в галерията:

Сред наличното оборудване има климатик и доста модерна за времето си аудио система. Роудстърът се задвижва от 2,2-литров петцилиндров турбо двигател на Audi с мощност 250 к.с. Той работи в тандем с 5-степенна механична скоростна кутия, а системата за задвижване на четирите колела е заимствана от легендарния хечбек Lancia Delta Integrale. Автомобилът е в перфектно състояние и може да се похвали с пробег от едва 414 километра.

0 от 500