IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan и Italdesign изкараха своя GT-R на пистата (ВИДЕО)

Юбилейннят автомобил излиза в серия от 50 бройки, всяка над 1 млн. евро

Nissan и Italdesign изкараха своя GT-R на пистата (ВИДЕО)

Компанията Nissan публикува видео, на което показа как се представя на писта суперколата GT-R50, която е разработена с помощта на ателието Italdesign. Машината завъртя няколко обиколки на белгийската „Спа-Франкоршан”.

Nissan и Italdesign изкараха своя GT-R на пистата (ВИДЕО)

Суперколата е създадена в честа на 50-годишния юбилей на модела GT-R (по-рано той се произвеждаше под името Skyline GT-R). От стандартния автомобил тази версия се отличава по уникалната каросерия с удължен капак, променените въздухозаборници и различната оптика.



Nissan GT-R50 е оборудван с модернизиран 3,8-литров туин-турбо V6, развиващ мощност от 720 к.с. и 780 Нм въртящ момент. За постигане на тези показатели, инженерите са поставили по-големи турбини, усилен колянов вал, нови бутала и маслени инжектори. Преработени са и всички основни системи на мотора.

Ексклузивната суперкола ще излезе на пазара в серия от 50 бройки, чиято цена стартира от 1,06 млн. евро. Това е 6 пъти по-скъпо от стандартния Nissan GT-R Nismo.

Снимка и видео: Nissan

Тагове: nissan gt-r italdesign
0 от 500