IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Audi потвърди, че новото R8 ще е хибрид

В компанията ще се погрижат суперколата да издава "подходящ" звук

 Шеф на Audi потвърди, че новото R8 ще е хибрид

Третото поколение на Audi R8 все още е на стадий планиране, но вече е известно, че суперколата ще получи сериозни изменения. Основното от тях е, че тя ще премине на електрифициран силов агрегат, разкрива директорът на подразделението Audi Sport - Оливер Хофман.

"Все още не е взето окончателно решение за платформата и за типа двигател, който ще използва следващото поколение на R8, но мога да кажа, че автомобилът ще отговаря на всички съществуващи екологични стандарти. А това означава само едно - електрифицирана суперкола", обясни Хофман.

Audi PB18 E-Tron

Електрификацията ще позволи на Audi (на снимките е концептуалният PB18 E-Tron) да увеличи конските сили, без да се притеснява от нарушаване на екологичните норми. Преди това обаче, инженерите на компанията трябва да разрешат проблема с допълнителните батерии и електромотор, които ще повишат теглото на автомобила.

Друг проблем на електрифицираните суперколи е звукът, който на практика отсъства. Шефът на Audi Sport побърза да успокои феновете на марката, като ги увери, че в компанията работят усърдно върху създаването на специален звук, който ще издава бъдещето R8.

Audi PB18 E-Tron

Хофман потвърди също, че инженерите от екипа, разработващ колата, правят всичко възможно да запазят класическия V10 двигател, който да бъде част от бъдещата хибридна система. 

Снимки: Audi

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 4 години )
    най т ъ п и я коментар който съм чувал е че от хибридите няма никакъв смисъл.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Оф тия *** немци не разбраха ли че от хибридите няма никакъв смисъл.Като му свърши батерията същият разход вредни емисии и тн.Тъпо ***.Закривайте ги тия.