IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yamaha показа първия си електромотор за автомобили

Мощността му е от 48 до 272 коня в зависимост от настройките (ВИДЕО)

Yamaha показа първия си електромотор за автомобили

Yamaha не е само мотоциклети и музикални инструменти. Списъкът на японската компания включва участие в проекти на редица двигатели на Toyota, V6 и V8 за спортния седан Ford Taurus SHO, както и разработването на прочутия 4,4-литров V8 за Volvo. Сега Yamaha започна тестове на първия си мощен електромотор, подходящ за автомобили и "други превозни средства".

Двигателят със синхронен магнит може да развие мощност от 48 до 272 конски сили в зависимост от настройките. Инженерите на компанията започнаха да тестват топ версията, която монтират на обновения спортен автомобил Alfa Romeo 4C. Японците посочват, че засега не става дума за появата на електрическа версия на модела. Той е избран за тестовете заради изключително ниското си тегло - около 1000 кг.

Появата на изложението EICMA в Милано през ноември тази година на мотоциклет с новия мотор обаче е напълно възможна. Освен това вероятно Yamaha ще да започне да доставя електромоторите на производители на електрически превозни средства или ще реши да възроди своя собствен автомобилен проект.

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    Респект! Нямам никакви съмнения в качеството на това, което са направили от YAMAHA и се надявам в най-скоро време да зарадват почитателите си по целия свят с нещо яко електрическо. Фен съм на всичко японско, просто никога не са ме разочаровали като потребител...
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като центрофуга
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Motion ( преди 4 години )
    Ако си направят и редуктора и диференциала така, грешка няма да имат!
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Тези ги уважавам! ( преди 4 години )
    Ямаха,най-доброто от Япония,като стихове те на самураите, :)!На тия трябва да се вярва,каквото и да направят и пипнат е изпипано до дупка!Шапки долу!
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 Колко мотоциклета Yamaha си притежавал и от кои точно модели са ти оплакванията? Много ми е интересно да разбера, защото съм запознат лично с всички модели от 1995 г насам и това, което казваш е всичко друго, но не и истина. Очаквам наистина да кажеш нещо конкретно, а не да спамиш произволно! В момента съм притежател на 2 бр. Yamaha и ако улучиш моделите ще ми кажеш коя точно част да снимам, където има въпросните проблеми за които казваш и ще пусна снимките да се види как лъжеш.
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Форумната *** и от Ямахи разбирала и казва...но често е пестено от към материали: калпави ръчки и лостчета, а в по-ново време - лоша боя, лош финиш, слаба защита от корозия... Същото както е имал японски коли и те све се чупят, та така и с моторите. Комплексарче и *** едновременно е това същество, което е подвижна биологична маса без грам мозък.
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до: НеминонВземи малко се поинтересувай за Ямаха и тогава пиши простотии! Калпави ръчки, лостчета, лоша боя и корозия??????? На кой модел???? Ти изобщо на живо виждал ли си мотоциклет Ямаха или си пишеш, колкото да не заспиш? А най-голямата ти малоумщина е че едната Ямаха нямала нищо общо с другата все едно не са една корпорация!!! Я кажи една корпорация ли са и наистина ли нямат нищо общо, както бръщолевиш! Сега след март месец започват мотосъборите. Ела да видиш Ямахи на живо смешнико!
  • #2
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Неминон ( преди 4 години )
    До анонимния: като изключим историческото им начало, логото и името, музикалната ямаха няма нищо общо с мотоциклетната. По мое мнение мотоциклетите им са здрави и надеждни, но често е пестено от към материали: калпави ръчки и лостчета, а в по-ново време - лоша боя, лош финиш, слаба защита от корозия, особено при по-евтините им мотоциклети.
  • #1
    27 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Щом са се заели Yamaha ви гарантирам, че нещата ще са много добри! Имам мотор от същата марка, усилвател, ресийвър, тонколони, слушалки, синтезатор вместо пияно, защото нямам възможност за такъв обемен музикален иструмент и ви казвам най-отговорно, че нямат грешка каквото и да пипнат!Наистина са много добри. Японско качество и съвършенство от най-високо ниво!Много се надявам да са направили някакъв супер икономичен двигател,който да черпи малко ток и да изминава големи разстояния с малка батерия