IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Серийният автомобил на Yamaha е все по-близо

Концептуална версия на модела ще бъде показана на салона в Токио

Серийният автомобил на Yamaha е все по-близо

Компанията Yamaha е популярна сред любителите на мотоциклети, както и сред музикантите. Японците обаче е доста време гледат и към автомобилния бранш, като на предстоящия автосалон в Токио ще покажат поредната си крачка към направата на собствен автомобил, съобщава Autocar.

Серийният автомобил на Yamaha е все по-близо

Всъщност, компанията има известен опит в автомобилния бранш, след като именно тя разработи V8 двигателя за първото поколение на Volvo XC90. Моторът с обем 4,4 литра беше един от най-впечатляващите за своето време, но въпреки успехите му в Yamaha предпочетоха да се концентрират върху мотоциклетите.

Серийният автомобил на Yamaha е все по-близо

Преди 2 години марката представи в Токио концептуалния модел Yamaha Sports Ride, който е създаден от легендарния конструктор Гордън Мъри (автор на суперколата McLaren F1). Според последните информации, сега в Yamaha подготвят продължение на автомобила, като прототипът е почти готов за серийно производство. Специално за него компанията разработва 1,5-литров турбомотор.

Серийният автомобил на Yamaha е все по-близо

В Токио производителят на мотоциклети ще представи и прототип на четириколесно транспортно средство, предназначено за града. То се казва MWC-4 и напомня до голяма степен на Renault Twizy, като също се задвижва от електомотор. В конструкцията му обаче има място и за малолитражен двигател с вътрешно горене, който ще се използва за зареждане на батериите.

Снимки: Yamaha
 

Тагове: yamaha sports ride
0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Синтезаторите Ямаха и музикалните им инструменти са едни от най-добрите в света. Двигателите и моторите също.Сега остава да се докажат и в колите, че са безупречни.
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Най-лесно е, да видите нивото на изработка и качествата на усилвателите които предлагат, и може да ви стане ясно, че Ямаха едва ли ще се изложат. Да не забравяме и двигателя в Лексус ЛФА, който е съвместна разработка от Тойота и Ямаха.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ямаха са голяма компания и произвеждат какво ли не. Всичкото което правят е на доста висока ниво. Не се съмнявам, че ако направят кола ще се различава по качество от останалите им продукти.Само ще спомена, че имам уредба Ямаха, тонколони също, ресивър 7.1 и усилвател, както и Аерокс и ХТ. Всичките неща, които съм имал от тази компания са с безупречно качество.
  • #4
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това на последната снимка кърти! Много е добро за из града, като го гледам. Хваща окото, а и като ги знам Ямаха какви двигатели правят едва ли ще се посрамят. Сигурно ще оре хАсфалта.Да му сложат един двигател от YZF-R1M без да правят нов и това му стига. Ще лети направо!
  • #3
    1 rate up comment 19 rate down comment
    Педро ( преди 6 години )
    Много грозно.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Фен ( преди 6 години )
    Ямашка! Супер! Дано скоро паднат на старо под 10 000 лв. :)
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кукличка!