IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen направи бюджетен електромобил

Премиерата на новия модел ще бъде на 27 февруари

Citroen направи бюджетен електромобил

В момента в моделната гама на Citroen няма много електрически автомобили, дори, всъщност в България се продава само един изцяло на ток - C-Zero Electric. Да не говорим, че цената и характеристиките му не могат по никакъв начин да бъдат наречени изключителни.

Интересно е, че колегите от концерна - Peugeot и Opel, вече имат достойни постижения в тази посока. Разбира се, нищо не пречи на Citroen да се възползва от това. И все пак френската компания изчака до 2020 г., за да предприеме пълноценна атака на пазара на електрически превозни средства.

Именно тази година, по-точно на 27 февруари, ще видим новия електромобил на Citroen. При това компанията обещава да направи електрическия транспорт достъпен за всички. Явно французите намекват за евтин автомобил на ток.

Citroen - електричка анонс

Разбира се, засега почти нищо не се знае за модела, но явно става дума за необикновен дизайн, ако се съди по не много информативния тийзер. Може би автомобилът ще повтори някои решения от концепта Citroen Ami One (на първата снимка), който беше компактен градски автомобил. Засега обаче информация за размера и формата на новия модел няма. До края на февруари обаче остава малко време.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Неминон ( преди 4 години )
    До анонимния с ел скутерчето: Това е съвсем осъществимо - не са ли по няколко стотин лева? Разбира се, доста по-успешно се избягва трафикът със скутерче с ДВГ. Ел скутерчетата са с по-нишово приложение - за разполагащи с ел контакти и такива, които не се нуждаят от голям пробег.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако можех да си го позволя, бих си купил един ел-скутер, поне пропускаш сутрешното задръстване.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 4 години )
    Ако ще и вертолет да направят,ще си остане скалъпено на площад Пигал.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Електричар ( преди 4 години )
    При тия цени на батериите "евтин електромобил" е равносилно на "детска играчка". За справка - недоразумението рено туизи. Няма как на този етап - трябва да се появят още много гигазаводи първо.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    всичко тук е цената... Лошото е че при "норма" за кофа от рода на vw up за 55к лв., това и 30к да е ще се смята за супер "евтино"... но все пак да видим.