IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

59 900 евро за 30-годишен Mercedes W124

Пробегът на уникалния седан е едва 378 км

59 900 евро за 30-годишен Mercedes W124

Невероятен 30-годишен Mercedes W124 (300 D Turbo), който почти никога не е излизал на пътя, бе обявен за продажба в специализиран сайт в Германия. Състоянието на седана е като на нов автомобил, поради което цената му е доста голяма.

Пробегът на този Mercedes E-Class е невероятните 378 км. В обявата за продажбата му се отбелязва, че седанът е закупен в края на 1991 г. от първия му и в момента последен собственик от Испания, който оставил автомобила в гаража си в Севиля и всъщност, никога не го е използвал. Възможната причина за това е, че мъжът е притежавал толкова много коли, че просто е забравил за тази.

Автомобилът има всички необходими документи, включително регистрационни табели и сертификат, върви и с комплект от оригинални инструменти. Корпусът на този Mercedes W124  е боядисан в прочутия за компанията тъмносив цвят Impala Metallic, а интериорът е декориран с кожа и дърво. Оборудването на седана включва неща като електрически прозорци и радио Pioneer.

Още снимки - в галерията:

Под капака на този Mercedes W124 е монтиран тестваният във времето 3,0-литров дизелов двигател с мощност 143 к.с., който работи в съчетание с автоматична трансмисия. Уникалният автомобил се продава за 59 900 евро. Сумата е доста голяма, но става дума за кола, която достойно може да намери място в музея.

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Нов модел не може да ме развълнува, но тази 124...Като дете въздишахме по такива, после някой приятели имаха. Както се казва сбъднаха си мечтата. И никак не беше разочарование. Това е един страхотен седан със стегната возия и може и да е забавен за каране. Малко нетипично за марката от ония години. Аз съм фен на БМВ и 124 успя да ме накара да уважавам и Мерц. Има и нещо друго. Тази кола ще надживее с доста всеки един нов автомобил купен сега. Ще го надживее и то с много по малко проблеми.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    То наистина е за музей , че ако искаш да го караш не сигурно , че ще тръгне- сигурно всичко гумено се е разсъхнало и разпаднало вече .
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    shvaben ( преди 4 години )
    "Възможната причина за това е, че мъжът е притежавал толкова много коли, че просто е забравил за тази." Тва е стандарт, да си купиш Мерцедес и да забравиш за него, все едно е пакет дъвки.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    El Camionerro ( преди 4 години )
    Когато нещо е хубаво,го свалят от производство и казват че е старо.