IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще прави революция и при застраховките

Компанията работи над нова схема, която ще намали значително стойността на услугата

Tesla ще прави революция и при застраховките

Компанията Tesla е известна като новатор в много области. Тя започва да използва нови иде и технологии, дълго преди за това да са помислили останалите автомобилни производители. Примери има достатъчно - самите електромобили на марката, системата за автопилот, нестандартният пикап и др.

Сега в Tesla са решили да въведат иновации в сферата на автомобилното застраховане и каршеринга едновременно. На първо време, компанията започна да събира информация за водача, която ще се анализира автоматична. На основата на получените сведения за маниерите на управление на автомобила, броя нарушения, времето зад волана и така нататък, ще се съставя коефициент на застраховката.

Tesla

Освен това, стойността на самата полица, издавана от Tesla, може да стане минимална. Тази услуга ще се предоставя на собствениците на автомобилите от марката, които предоставят своите превозни средства за услугата rideshare. Тя предполага, че участниците ще могат да дават колите си за каршеринг (краткосрочен наем).

Засега е трудно да се предвиди, дали този бизнес-модел ще се окаже успешен, тъй като не е ясно колко собственици на коли на Tesla са склони да ги дадат под аренда. Ясно е обаче че това ще прехвърли част от задълженията (съответно и стойността) на застраховката на клиентите на услугата, както и на самата компания Tesla.

Tesla

Други подробности не се съобщават, не се посочват и сроковете, в които се предвижда да заработи услугата.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 ти пък ако си мислиш че много малка ще ти стане понеже си примерен, нещо си се объркал.. не си се докосвал до застрахователен бизнес явно.-
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    пепе ( преди 4 години )
    Подкрепям напълно! Аз колата я карам по 5К километра на година и не съм агресивен водач. И ми е писнало да плащам *** застраховки заради хилядите *** по улиците.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е аз на моята съм й изчегъртал LTE sim-а и ъпдейти ако има нещо само през wi-fi от нас. Който иска намира начин. Който не иска, мрънка и опява кат свекърва и обича да го играе многострадалната Геновева умиращ лебед
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "компанията започна да събира информация за водача, която ще се анализира автоматична." - свободата, Санчо... си отива..