IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте обновеното Renault Megane

Задават се хибрид с до 65 км пробег само на ток и още по-мощен R.S. модел

Френският производител Renault разкри официално фейслифта на своя модел Megane. Обновената гама ще се появи в продажба през лятото.

Компактният хечбек Megane дебютира през 1995 и оттогава е от най-важните модели на французите, с над 7 милиона продадени бройки. През 2016 на пазара се появи четвъртото поколение, а сега то ще бъде обновено.


Renault Megane 2020, фейслифт


Най-видимите промени са в интериора, където Megane получава дигитален 10-инчов дисплей на приборите и модернизирана информационна система с 9.3-инчов екран. Инженерите на компанията твърдят, че и самата система EASY LINK е станала по-лесна за ползване и по-интуитивна при свързване със смартфон.

Renault добавя нови електронни асистенти за управление по магистрала и в градски трафик, познати вече от шестото поколение на Clio. Променени са и светодиодните предни светлини.

Другата съществена новост е появата в гамата на плъг-ин хибрид, наречен Megane E-Tech. С комбинирана мощност от 160 конски сили, той ползва елементи от разработената за Формула 1 система за рекуперация на енергията. За задвижването отговарят 1.6-литров бензинов агрегат и два електромотора, единият от които подпомага автоматичната трансмисия без съединител.

Батерията на хибрида е 9.8 киловатчаса, което осигурява шофиране само на ток при скорости до 135 км/ч. Капацитетът на хибрида да се придвижва без двигателя с вътрешно горене е 50 км в смесен цикъл и до 65 километра в градски цикъл (измерен по новата методология WLTP).

В гамата се появява и нова линия на дизайн и оборудване - R.S. Line, която замества досегашната GT Line. Тя не бива да се бърка с истинския R.S. хот хеч, който също ще бъде обновен и занапред ще се задвижва от 1.8-литров турбомотор с 300 конски сили максимална мощност - същия като в Alpine A110. Увеличава се и въртящият момент - до 420 нютонметра.

НОВОСТИТЕ ПРИ РАЗЛИЧНИТЕ МОДИФИКАЦИИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА:


 

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Браво на Renault ( преди 4 години )
    Megane е най-добрия избор в сердния клас в съотношение, качество, цена, екстри и възможности ... за дизайна да не говорим
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Чук до коментатор ( преди 4 години )
    Е сега, не гат всички като вагиналните, той осмака как само се различава от предходните две))))
  • #13
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До смехорковци ##7 и ( преди 4 години )
    То затова аха да фалиралата прави двигателите на "премиум" немските ***
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ivaylo Popov ( преди 4 години )
    Не съм никакъв дилър на Renault !!!
  • #11
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    дилърчета като долния ivaylo popov(тия винаги си изписват БГ-имената на латиница) болезнено приемат "нежеланата" истина за фалиращото джудже рено.
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Коментатор ( преди 4 години )
    Ми той новия Меган... като стария. Сложили по-голям дисплей (?) и нови лед фарове. И всичко това може би само при определени модификации, най-вероятно в по-високия ценови сегмент.
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    E-Tech хибрида е доста интересен като конструкция. Основният електромотор служи и като съединител (т.е. няма такъв), и служи също така и за потегляне (бензиновият двигател в повечето случаи се включва само в движение) и спиране.
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Ivaylo Popov ( преди 4 години )
    Факт!-тически Спри да приказваш само неща, които на теб ти се искат и само на теб ти харесват, а в повечето случаи са негативни и отрицателно нежалани за повечето хора по света.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Унтерменш ( преди 4 години )
    Ахаха Нисан били шута та това са тпи японски жълтури потурнаци.Ахахаха подхора!
  • #6
    3 rate up comment 23 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    скоро след като Нисан им бие шута, се задав фалит за рено! Може и да не изкарат до лятото ...