IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1931-километрово пътешествие на автопилот с Tesla Model X

В продължение на 24 часа електромобилът се движил сам (ВИДЕО)

1931-километрово пътешествие на автопилот с Tesla Model X

Американецът Райън Трейхън измина разстоянието от Тексас до Илинойс с Tesla Model X от Тексас в Илинойс. Целта на 21-годишния влогър бе да тества работата на автопилота, който доведе до много фатални катастрофи в САЩ през последните няколко години. Разстоянието между старта на пътешествието в град Остин до крайната спирка в Чикаго е 1200 мили (1931 км). Почти през целия път електромобилът се движил на автопилот.

С обикновен автомобил, задвижван от бензин, пътуването от Остин до Чикаго би струвало около 220 долара и отнело към 17 часа. Райън не похарчил нито цент за "гориво" по време на пътуването, тъй като електрическите автомобили на Tesla се зареждат безплатно в мрежата на Supercharger. Заради честите спирания обаче, пътешествието на влогъра отнело около 36 часа, като в 24 от тях Model X  се движел на автопилот.

Райън отбелязва, че всички зарядни станции били далеч от маршрута му, на около 8-16 км, което удължило пътуването с 19 часа и няколко десетки километра. Разликата между приблизителното и действителното време на пътуване се оказало толкова голяма, че влогърът решил вече да не прави такива дълги пътешествия с електрически автомобили. Поне докато мрежата за зареждане не се разшири.

В същото време автопилотът не показал никакви проблеми с изключение на момент, в който не успял да разпознае конусите на служителите от пътната служба, които работели на един от участъците по маршрута. Райън посочва, че в през останалото време той се чувствал много удобно и спокойно в "ръцете" на автопилота, почти като пътник.

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    al ( преди 3 години )
    Следващите 100г. автономен автомобил /без волан/ - няма да има.
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Вече се плаща, ама колите, които са си продадени с безплатно зареждане, си го пазят (май поне до препродажба). 60 км/ч средна скорост за наистина много дълъг път не е чак толкова зле. Зависи и по какви пътища се е движило лапето де. Пак късмет, че не се е джаснал някъде...
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Времето е пари.~ 300$ и 2ч със самолет (общо от/до летище, времето на летището 4-5ч) ~ 220$ и 17ч - кола с ДВГ"безплатно" - 36ч. Не помня, дали Тесла не премахна "безплатното" зареждане и не въвде вид абонамент?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    "...измина разстоянието от Тексас до Илинойс с Tesla Model X от Тексас в Илинойс. " ?!?!? Някой от сайта би ли обяснил , ако може:))) Тук е по-зле и от гьола...:)))
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "автопилота, който доведе до много фатални катастрофи в САЩ през последните няколко години"Те са точно 6 на брой в периода 2016-2019 за САЩ. Дали това е "много" точно за тая страна и нейните обитатели, всеки сам да прецени. За сравнение същия период е имало 150 000 фатални инциденти с коли.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Самолети няма ли, представаям си след това "пътуване" на какво мирише в тая ***, ама то да си влогър иска жертви!
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    36 часа и 1931 км или средна скорост 60 км/ч. Много зле.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Оня ( преди 4 години )
    36 часа ......!!!!!!?????!!!!! срещу 17 часа , ми има разлика .
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 4 години )
    В кръга на шегата казвам, че ако направи кръгче в БГ северозапада с тази електричка, сигурно трябва да и пренапишат програмата за да мине толкова, щото тук се кара "кък моа и къ доа" т.е много опасно