IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьор на Hyundai Solaris глобен за 313 км/ч

Водач на Opel Astra също пострада от системата за засичане на нарушители

Шофьор на Hyundai Solaris глобен за 313 км/ч

Понякога системите за засичане на превишаване на скоростта наистина грешат, като подават нереални резултати, но случилото се на пътна отсечка в Русия действително е нереално. 

На шосе в Белгородска област радарите са засекли Hyundai Solaris, който е изминал 4 км само за 45 секунди. Съответно, на водача на автомобила системата автоматично е написана глоба за превишаване на скоростта с 223 км/ч, съобщава интернет-изданието RD-Forum. При ограничение от 90 км/ч това означава, че корейският седан се е движил с 313 км/ч.

глоба

Нещо повече - срещу водача на автомобила е образувано дело за административно нарушение на правилника. На същия портал е качено и още едно постановление, издадено преди първото. В него става дума за нарушение, извършено от собственик на Opel Astra Caravan, който според системата е преминал със скорост 304 км/ч.

И двамата шофьори са се опитали да обжалват издадените им наказателни постановления, но се оказало, че това е невъзможно. От Центъра за видеонаблюдение на местния ГИБДД (аналог на българския КАТ) им било съобщено, че никакви доказателства не се приемат, както и че презумпцията за невинност в случая с превишение на скоростта не важи.

глоба

Собствениците на най-бързите Hyundai Solaris и Opel Astra Caravan (поне според камерите) са подали жалба в местната прокуратура, която трябва да започне разследване. Двамата обаче ще трябва да платят глобите си, които никак не малки, за да може да управляват автомобил.

Снимка: Droom.ru

0 от 500