IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световен шампион пробва уникално Ferrari

Нико Розберг споделя впечатленията си от спийдстъра Monza SP1 (ВИДЕО)

Световен шампион пробва уникално Ferrari

Германецът Нико Розберг се оттегли от Формула 1, след като спечели световната титла през 2016 г., но продължава да е близо до автомобилните спортове. Този път Нико беше поканен от Ferrari да покара суперколата Monza SP1 и да сподели впечатленията си.

Всъщност, историята започва през 2018 г., когато Ferrari показа през света двата спийдстара Monza SP1 и Monza SP2 по време на автосалона в Париж. В тяхната основа е моделът 812 Superfast, като машините предлагат съчетание от ретро-дизайн и най-нови технологии. Под капака им е поставен 6,5-литров V12 с мощност 809 к.с.

Monza SP1

По време на посещението си в щаб-квартирата на компанията в Маранело световният шампион от 2016 г. има възможност да седне зад волана на Monza SP1 и да направи няколко обиколки на пистата "Фиорано". А от видеото се вижда, че Розберг действително се наслаждава на автомобила без покрив.

"Много ми хареса музея на Ferrari, където научих доста нови неща за историята на тази велика марка и където видях забележителни автомобили от различни времена. Посетих и завода, където видях как се сглобява 488 Pista, но най-впечатляваща за мен личнобеше възможността да мога да карам на Фиорано такъв необикновен автомобил, какъвто е Ferrari Monza SP1", коментира Нико.


Снимки и видео: Ferrari

0 от 500