fallback

Mercedes-Benz обнови най-продавания си модел

Е-Class получава модерни системи и два нови двигателя

Германският производител Mercedes-Benz официално нарича семейството Е-Class своя най-продаван модел, като води биографията му от 1946 г. Сегашното поколение се появи преди 4 години и идва време да бъде обновено.

От компанията разкриха какви промени ще бъдат направени, като публикува и снимки на прототипи, обикалящи улиците и околностите на Лас Вегас. От официалното съобщение става ясно, че дизайнът на модела няма да бъде пипан, но седанът и комбито ще получат нови асистенти на водача и системи за безопасност, които дори могат да предвидят ситуацията на пътя.

Например, функцията Active Distance Assist ще намалява автоматично скоростта, ако открие задръстване по пътя, а Active Brake Assist ще използва превантивно спиране при опасност от сблъсък с транспортно средства на кръстовище. Моделът ще получи и функция за следене на "слепите" зони при отворена врата на шофьора, обновена система за кръгово наблюдение, усъвършенстван индикатор за качеството на въздуха и др.

Промените в интериора включват нов волан със сензорни бутони и актуалното поколение на мултимедийния комплекс MBUX с два 10,25-инчови екрана още в стандартното оборудване. Системата ще може да се управлява с гласови команди и ще получи елементи от допълнителна реалност.

Що се касае до гамата двигатели, то обновената E-Class ще получи два нови агрегата. Двулитровият турбомотор M254 ще развива 270 к.с. (още 20 к.с. добавя "умерено-хибридната система EQ Boost), а редовият 6-цилиндров M256 с обем 3,0 литра ще предлага 365 к.с. отново с допълнителен стартер-генератор. В компанията предвиждат общо 7 от задвижващите агрегати за този модел да бъдат хибридни под някаква форма. Сред тях ще има модификации със задвижване на четирите колела, както и комбита.

Продажбите на обновената E-Class в Европа стартират през лятото, като седанът и комбито ще бъде представени заедно. След тях ще излезе удължена версия за Китай, както и купе и кабриолет.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Mercedes-Benz

 

fallback
  • #8
    До #8 ( преди 4 години )
    Все тая всичко вече е щайга германика
  • #7
    Kolo ( преди 4 години )
    Каквито и промени да правят от Мерцедес, в този клас 5-та серия на БМВ е номер едно!
  • #6
    Тегавичар ( преди 4 години )
    А газ мое ли му праснем с баджанака на село?
  • #5
    до 4 ( преди 4 години )
    Че те повечето модели там имат удължена версия 3та серия, А4, Q5, А-класа дори Пасата там е 15см по-дълъг от европейския и Джетата е по-голяма от щатската версия както и много други модели напълно ненужно е но те си знаят..
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези китайци трябва да са бая стройни , та им правят удължена версия! Иначе ...... Мерцедес!!!.....
  • #3
    Брандо ( преди 4 години )
    Mercedes си е Mercedes !
  • #2
    Готин ( преди 4 години )
    Все повече китайски облик.
  • #1
    Лудогорец 8 ( преди 4 години )
    Все повече джаджи които да се чупят после
fallback
Последни