IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха Land Cruiser за бедни

Копието на всъдехода на Toyoта струва 29 000 долара

Китайци направиха Land Cruiser за бедни

Китайските компании продължават да копират световнозвестни модели без да се притесняват и големият всъдеход на марката Hengtian е поредното доказателство. Той е почни еднакъв на външен вид с Toyota Land Cruiser, но е в пъти по-евтин.

Моделът се казва L4600 и в профил трудно може да бъде различен от оригиналната Toyota Land Cruiser 200 (версията преди фейслифта).  Дължината на "клонинга" е 5239 мм, а разстоянието между двете оси достига 2950 мм. Така китайското копие е по-голяма от японския всъдеход, който е дълъг 4950 мм и има междуосие от 2850 мм.

Hengtian L4600

Засега е известно, че Hengtian L4600 ще получи китайски двигател - бензинов V8 с обем 4,5 литра, развиващ мощност от 286 к.с. Той е свързан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Предполага се, че има и система за задвижване на четирите колела.

В продажба ще се предлага версии с 5 и 7 места, като прави впечатление, че в интериора се залага на огромен екран на мултимедийната система, както на напълно сензорно управление на бордовите системи.

Hengtian L4600

До този момент марката Hengtian от град Яан, провинция Съчуан, се занимаваше само с производството на пикапи, като "копието" на Toyota Land Cruiser 200 е първият чисто пътнически модел на този производител. Той излиза на пазара срещу 21 900 щатски долара, което поне 2 по-малко от цената на японския всъдеход.

Снимки: weibo.com

0 от 500