IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 коли на старо, които собствениците им не сменят по 15 години

В челото на класацията на iSeeCars попадат автомобили само от 3 марки

Специалистите от изданието iSeeCars направиха класация на най-надеждните автомобили на старо, които собствениците им не бързат да сменят минимум 15 години. Анализирани са над 350 000 сделки за покупко-продажба на коли втора употреба през периода от 1984 до 2004 г. и е установено, че с най-голямо доверие се ползват моделите на 3 японски марки.

В Топ 15 попадат 10 модела на Toyota, четири на Honda и един на Subaru. Техните собственици ги ценят заради надеждността им, евтиното обслужване и малкото повреди. Статистиката показва, че само един от 13 жители на САЩ (7,7%) не сменя автомобила си в продължение на 15 и повече години. В галерията долу след името на модела е посочен процентът автомобили от него, които са останали в ръцете на първия си собственик над три петилетки.

 

Автомобилите, които най-дълго се задържат у един собственик (ГАЛЕРИЯ):


Що се касае до американските производители, тук най-добре се представя  Chevrolet с пикапа си Colorado - 10,3%. При спортните модели лидер е Audi S4 - 7,9%. Най-продаваният американски автомобил в историята - Ford F-150, постига едва 5,9%, но все пак изпреварва модели като Jeep Cherokee - 3,8%,  Jeep Grand Cherokee -  4,5% и Jeep Wrangler - 4,6%.

 

0 от 500
  • #53
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    И аз така си мислех, вече не искам да чуя за други марки.
  • #52
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те и да искат, трудно ще ст оттърват от тези грозотии.
  • #51
    22 rate up comment 7 rate down comment
    един ( преди 4 години )
    карам Тойота Авенсис ,едната е на 13 години и 350000 ,общо взето никакви ремонти ,освен сменен генератор и ролки ,два пъти дискове ,2.2 чипосана на 180 к с и със среден разход от 5 на дълъг път ,а в града около 7 , много съм доволен ,няма да я сменям, новата Авенсис на 10 г също без никакви ремонти ,на няколко пъти блъскана от други коли ,буквално нищо и няма ,докато другите се разпадат ,много здрави ламарини ,перфектни коли .
  • #50
    36 rate up comment 5 rate down comment
    LosHo ( преди 4 години )
    Нормално за Тойота ! Карах 17г тойота корола. За това време само съм сменял консумативи и една биалетка (20лв) Продадох я на 210000км само защото си купих нова Тойота РАВ4. Момчето, което купи королата вече 2г я кара без ремонти по нея! После японските коли били "скучни" . Ами нека да ми е скучно!
  • #49
    43 rate up comment 5 rate down comment
    Бачо ( преди 4 години )
    Потроших много марки коли немски, френски.Сега голям зор виждам с една Хонда не се чупи вече четвърта година я мъча.
  • #48
    35 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тойота и Хонда, това е!Всичко друго е батали.
  • #47
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Ттт ( преди 4 години )
    10 модела на Тойота от 15. Тая фирма как не е фалирала, щом хората не си сменят моделите и по 15 години
  • #46
    32 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    100% вярно и нищо не е преувеличено.Имам Мерцедес,Хонда,Нисан и Опел..Нисана върти по 50к на година и нищо не се чупи по него,Хондата е същата работа,докато за останалите две не мога да кажа същото...
  • #45
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Койчо ( преди 4 години )
    Димитре, хората ти го пишат в процент дела на непродадените. Хващаш ли разликата? Хвана ли и колко си ***?
  • #44
    11 rate up comment 30 rate down comment
    Dimitar ( преди 4 години )
    Логично, че от най-продаваните ще намериш и най-много задържани над 15 години. Проста математика, но не за прости американски каубои. Не зам двама човека познавам с чисто нови Ленд Круизер V8 и двамата приключиха моторите до 60К с хиляди разправии им ги смениха с нови, продадоха и минаха на X5 и GL. Дизелов круизер да не е правил дюзи - няма... Бензиновите за САЩ са друго 20/100 разход за тях е ОК. Е, как да се счупи такъв дефорсиран мотор, ама на гориво за 15 г ще го платиш два пъти!