IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW GTI дебютира в Женева

Хечбекът излиза в два варианта на мощност

Новият VW GTI дебютира в Женева

По време на автосалона в Женева през март компанията Volkswagen ще представи новото поколение на хот-хеча Golf GTI. Това съобщава британското издание Autocar, като се позовава на представител на марката.

Производството на автомобила ще бъде съсредоточено в завода във Волфсбург. Хечбекът ще се отличава от сегашното поколение на увеличения релефен капак, напълно новата оптика, обединена с решетката на радиатора и по-ниската линия на покрива. Колата ще получи спортни изпускателна система, червени спирачни механизми и големи въздухозаборници.

VW Golf

Спортният модел е изграден на модернизираната платформа MQB, като ще получи предно окачване McPherson и задно многоточково. Всички останали подробности се държат в тайна, като е известно само, че двигателят ще е 2,0-литров бензинов, на какъвто VW по принцип залага за модела.

Според неофициални информации, новият Golf GTI ще се предлага в два варианта на мощност - 245 и 290 к.с. Топ-версията ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, а максималната скорост ще е 250 км/ч.

В Женева ще бъде показана и дизеловата модификация GTD, която също ще получи 2,0-литров мотор, но с мощност 197 к.с. При него, както и при GTI, клиентът ще може да избира между 6-степенна механична скоростна кутия или автомат с двоен съединител и 7 предавки.

Снимки: Motor1

0 от 500