IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-годишно BMW стряска с цената си

M5 e39 с пробег от 16 700 км се продава за 60 000 долара (ГАЛЕРИЯ)

20-годишно BMW стряска с цената си

Фактът, че старите коли в добро състояние струват много пари, отдавна вече не е новина. Случва се обаче цената на някои екземпляри значително да надвишава тази на повечето нови автомобили, произведени през 2020 г. Такава е ситуацията и с това BMW e39.

BMW 5-Series e39 просто разби пазара по своето време. Неговата версия M5 с двигател S62 и до ден днешен е считана от много почитатели на марката за най-красивия и успешен модел на всички времена. 4,9-литровия атмосферен V8 развива мощност от 400 к.с. и 500 Нм въртящ момент, което дори днес, 20 години по-късно, е доста добър показател.

Този конкретен екземпляр BMW M5 e39 е произведен през 2001 година, а пробегът му е едва 16 700 км. Автомобилът има 6-степенна механична скоростна кутия, а освен това притежава всички прелести на техническото оборудване от 90-те до началото на новия век.

Още снимки - в галерията

Каросерията е боядисано в шикозния цвят Carbon Black Metallic, който повече напомня на тъмносин, отколкото на черен. Предницата е оборудвана с дневни светлини и халогенни фарове за мъгла. Автомобилът също така има подгряване на ключалките, електрически люк, сензори за дъжд и ксенонови фарове с автоматична корекция.

Салонът може да се похвали с шофьорска седалка с памет, регулиране височината на предпазния колан, волана и външните огледала, стерео система с 10 високоговорителя с 6-дисков CD чейнджър, климатик, круиз контрол, отопляеми предни седалки, двуцветна черна и синя кожена тапицерия, сателитна навигация и др. По-конкретно, този M5 е оборудван и с 18-инчови многоспицови джанти M Satin Chrome и вентилирани дискови спирачки. В допълнение, моделът е снабден с всички видове системи за контрол на стабилността още в базовото си оборудване.

BMW M5 e39

И сега към най-интересното. Цената на този "музеен експонат" надхвърля 60 000 долара. Какво ново BMW може да се купи за тези пари? Като начало - новата 3-Series G20 в комплектацията M-Perfomance, за която ще трябва да платите само около 20 хилядарки. Или например чисто новото BMW X5. Както и две бройки BMW M5 e60 или дори BMW M5 F10 в доста добро състояние. Горните факти обаче просто не са в състояние да повлияят по някакъв начин на ценителите на е39 или на лудите колекционери, които са готови да пръснат толкова пари, за да се похвалят след това на приятелите си.

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    тва е колата най-красивото бмв което е направено някога
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дедо ( преди 4 години )
    Наистина е по-красива от всяко БМВ след нея.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 4 години )
    Ееехх осмаче,осмаче,осмаче....ееееех
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Grozdan ( преди 4 години )
    Бако, айде сега малко по-сериозно. Че гроздето ти е кисело, е ясно. Обаче помисли малко - такава машина няма да си я купи Бако с последните си стотинки, та и някой бърз кредит. Този който ще реши да я купува, може да си позволи всичко което притежаваш Бако в сънищата си. Той вече си е сбъднал мечтите и има свободен капитал да купи нещо високо ценено и на което цената ще продължава да расте. На това му се казва капиталовложение, Бако! Мисли Бако, мисли!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Естет ( преди 4 години )
    до Бако: Не съм съгласен че е грозно, не е и чак толкова дърто, но съм съгласен, че е прекалено скъпо. За ценители може и да е ок.
  • #3
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Бако ( преди 4 години )
    Трябва чайка а ти е изпила мозъка, че да дадеш толко пари за тва грозно и дърто нещо... :D
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Недочул ( преди 4 години )
    Фаровете потъмнели ли са или само така ми изглежда? И тази допотона навигация нама ли само да пречи?
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ausgezeichnet! wunderbar!