IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS1 няма да има никога

Компанията запазва 2,5-литровия мотор като базов за спортните си модели

Audi RS1 няма да има никога

Ръководството на Audi обяви, че ще запази 2,5-литрови двигател с 5 цилиндъра за всички свои модели от семейството RS. От компанията допълниха още, че въпреки многото молби на фенове и клиенти на марката, в гамата RS няма да се появи модификация на хечбека A1.

Преди време Audi представи версията А1 Quattro, която излезе в ограничен тираж от 333 бройки. Автомобилът развиваше мощност от 252 к.с. Тези времена обаче остават в историята на марката и сега най-мощният вариант на A1 е 40 TFSI с 2,0-литров двигател със 197 к.с. и 320 Нм. Въртящият момент се предава на предните колела с 6-степенна автоматична скоростна кутия S Tronic, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,6 секунди.

Audi S1

Според шефа на компанията Юлиус Зеебах, развитието на гамата RS ще продължи най-вече в посока пускането на пазара на спортни кросоувъри. За тях базов ще бъде 2,5-литровият мотор с 5 цилиндъра. Той ще развива 400 к.с при моделите RS Q3 и RS Q3 Sportback, чието излизане на пазара предстои.

Същият двигател ще се предлага и за следващото Audi RS3, но там той ще бъде част от системата "мек" хибрид, като благодарение на нея мощността му ще надхвърли 420 к.с. А това означава, че бъдещото RS3 ще може да се конкурира с Mercedes-AMG A45, който в топ-версията си развива 421 к.с.

Снимки: Audi

0 от 500