IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оригиналният Mustang "Bullitt" бе продаден за рекордна сума

Най-ценния Mustang на планетата удари 3,4 млн. долара на аукцион

Оригиналният Mustang

Когато Ford разкри своя нов Mustang "Bullitt" през 2018 г., бе представен и един от двата оригинални GT фастбек модела, използвани в едноименния филм. Същата кола, която е била собственост само на едно семейство, наскоро бе продадена на аукцион за 3,4 млн. долара, което е рекорд за Mustang.

Моделът от 1968 г. е далеч от серийната си версия. Той е силно модифициран за филма с хеви-дюти окачване, за да понесе сцените със скоковете, както и повече мощност и точки за монтаж на камерите.

След филма машината е продадена на детектив от Източния бряг, преди да бъде обявена за продажба в секцията с обяви на списание Road & Track от октомври 1974 г. Бащата на продавача, Робърт Киърнан, купува колата за 3500 долара и я използва всеки ден. Актьорът Стив Макуин се опитва да я откупи през 1977 г., но Киърнан отказва да се раздели с нея до смъртта си през 2014 г. В този момент тя е наследена отново от продавача.

Едва през миналата година аукционната къща Mecum обяви, че автомобилът ще бъде продаден на аукцион без резерв на събитието в Кисими, Флорида, което отмина преди дни. Цената от 3,4 млн. бе достатъчна да бие рекорда единствения съществуващ екземпляр на Shelby GT500 Super Snake от 1967 г., който бе продаден за 2,2 милиона миналата година.

Ако имате желание да изгледате сцената с преследването от Булит още веднъж, може да го направите в пълната му продължителност.

Снимка: Mecum

0 от 500