IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха конкурент на Mercedes-Benz S-Class

Седанът H9 е най-скъпият и луксозен граждански автомобил на "Червеното знаме" (ГАЛЕРИЯ)

Китайци показаха конкурент на Mercedes-Benz S-Class

В Китай се състоя премиерата на новия флагмански модел на марката Hongqi ("Червено знаме"). Брандът принадлежи на концерна FAW (First Automobile Works) и е известен предимно с производството на лимузини за висшия апарат на китайската комунистическа партия.

Новият модел на марката - седанът H9, е позициониран като най-скъпото и луксозно гражданско превозно средство на марката Hongqi, достъпно за широк кръг частни купувачи, а не само за членове на ККП. На местния пазар автомобилът ще се конкурира с Mercedes-Benz S-Class. Очаква се той да се появи на пазара през лятото на тази година, а цените му ще бъдат обявени малко преди това.

Луксозният Hongqi H9 е изграден върху платформа със задно задвижване с надлъжно разположен двигател и е оборудван с въздушно окачване. В моторната гама има два 4-цилиндрови турбо двигателя с работен обем от 2,0 и 3,0 литра и мощност съответно 252 (380 Нм) и 272 (400 Нм) конски сили. По предварителна информация двигателите работят в тандем с 8-степена роботизирана трансмисия. За Китай това е напълно достатъчно, тъй като там дори S-Class се предлага с 2-литров турбо двигател с четири цилиндъра.

Противно на очакванията, дизайнът на H9 е разработен не от бившия дизайнер на Rolls-Royce Джайлс Тейлър, който беше нает от FAW през 2018 г., а от собствен екип на Hongqi, ръководен от Дин Янфен. Фирменият стил с U-образната решетка на радиатора и тесните фарове аз първи път се използва на автомобил серийно производство, като досега беше демонстриран само на пълноразмерен макет на купе и на концепцията на електрическия кросоувър E115.

Още снимки - вижте в галерията 

Салонът на седана е облицован с естествена кожа и дървен фурнир. На предния панел има два дисплея - за приборния панел и мултимедийната система, но в допълнение, пред пътника до шофьора е монтиран светлинен панел. Клавишите на волана са сензорни. Hongqi H9 беше представен в най-луксозната версия с отделни задни седалки, всяка от които с електрическо регулиране, отопление и вентилация. По-късно ще има по-базови версии с троен диван. Сред опциите са панорамен покрив, ароматизатор, екрани за пътници отзад и много други.

Година след рестартирането на марката Hongqi, FAW обяви разширяването на дилърската си мрежа до 271 центъра и отчете продажбата на 100 166 автомобила през 2019 г. Тази година компанията планира да продаде 200 000 бройки, през 2022 г. - 400 000, а през 2025 г. - 600 000. Освен това през следващите години марката ще пусне 21 нови модела.

Снимки: Motor

0 от 500