IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти обявиха най-иновативните автомобилни компании

Първа в класацията е Volkswagen, а последна - китайската BAIC

Експерти обявиха най-иновативните автомобилни компании

Независимият германски институт Center of Automotive Management (CAM) състави класация на най-иновативните автомобилни производители. Първо място в нея зае германската Volkswagen, а последно - китайската BAIC.

Проучването на CAM се основава на анализ на 1300 вида технически иновации. Данните по тях са обработени през 2018-2019 г. Консолидираният списък е съставен след оценка на представянето на 42 автомобилни групи и 96 марки от Европа, Япония, САЩ и Китай - той обобщава данни за 2500 иновации, появили се на производствените модели от 2016 г. до първата половина на 2019 г.

Най-иновативната компания в Топ 20 е Volkswagen Group: тя е въвела 462 ноу-хау, от които 73 са уникални за индустрията. Стойността на приноса на VW е оценена на 466,9 т. Специално споменаване от CAM заслужиха асистентът за поддържане на движение в избраната лента на Audi Q7, извитият дисплей на Volkswagen Touareg, адаптивният круиз контрол Travel Assist на Passat, последната версия на комплекса MBUX на Mercedes-Benz A-Class, индукционно зареждане на BMW 5-series и асистентът за движение на заден ход на BMW X5.

Най-иновационните компании

Второ и трето място в класацията заеха Daimler и BMW. Резултатът им е съответно 184 и 166 иновации. "Силата" на иновациите на германските премиум производители възлиза съответно на 394,6 и 262,5 точки. Американската Tesla заема четвърта позиция: тя има 50 иновации, 23 от които за първи път са въведени в автомобили серийно производство. Челната петица завършва Hyundai.

Снимки: CAM

0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Всички коментари еднакви с хахахах намирисва на болен човек специално влизащ под всяка статия за Ваг и Немските коли и пишеш ментални словосъчетания...Човек ти си болен и опасен за себе си и за околните ..Оди се лекувай психо
  • #11
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе тази "новина" не е ли по-подходяща за 1-ви април?
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубав виц за Новогодишната нощ! Благодаря ви Комедианти! Весело посрещане на Новата година и продължавайте все така да ни разсмивате! :)))
  • #9
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха тези ми оправиха деня. Скоро не се бях смял така, като прочетох, че ФВ били избрани за най-иновативните. Не могат да покрият екологичните норми, но видите ли били иновативни. В измамите може би са иновативни, но не и в инженеринга. От инженерна гл.т. иноваттивността се състои в това, че двигател, трансмисия, турбо, окачване, електроника станаха консуматив. И също така иновация е да си носиш 5 л. туба с масло в багажника както правят тестващите от АБ. На това нещо им вярвам в теста на ФВ.
  • #8
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха Фолк с Ваген и иновативност , здравина, качество, красота не трябва да се слагат в едно изречение, защото са оксиморон! А тази измислена тяхна си класация е нищо повече от реклама на която дори самите немци не вярват. Има оббаче заклети фенове, които може и да повярват. Във форума си имаме такъв - ***. Него не го слуша много главата, но това е друга тема...
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 години )
    Хех, вагонетките имали извити китайски дисплейчета и били по-иновативни от Тойота дето покриват бъдещите европейски изисквания за емисии с моделите си отпреди 2-5 години. Само празноглава форумна *** може да се хване на такава басня.
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    интелектуалната дейност пречи за изграждането на характерас две думи немската инженерна мисъл уврежда човешката психика гледайте на пресата като на клавиатура, на която свири правителствотос две думи четейки аутомедия слушате гласа на народа който произвежда автомобили фразите, лозунгите и призивите трябва да са лесни за заучаванес две думи дас аутофолксваген
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Стана ми интересно за този "институт" и се разрових. Това е бизнес проект финансиран от държавата Германия с поръчки за разни иследвания, но не научни, а статистически. Една сграда, като селско училище, няколко служителя и това е. Отиваш, плащаш и ти правят каквото искаш "изследване". Явно има пари в тая работа. В Германия нямат министерство на пропагандата, но имат подобни "институти", тюф, адак, аб и др.подобни, които играят същата роля.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Принципите на Гьобелсовата пропаганда Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и я повтаряш, хората евентуално ще повярват. Лъжата може да бъде поддържана само толкова, колкото държавата може да скрие от населението нейните политически, икономически и военни последствия. Поради това е жизнено важно държавата да използва всичките си сили за подтискане на недоволството, тъй като истината е смъртен враг на лъжата, а от това следва, че истината е най-големият враг на държавата.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама разбира се, че Фолк с Ваген са по-по-най. Това показва немците всъщност колко са зле. Това да впрягаш медии, тюф адак и кой ли още не, за да ти изкаррва колите ти , че са най-добри, да правиш платени тестове е само безсилие според мен. Сега впрегнали някакъв световно неизвестен "институт" и той да ги изкара най-добрите. И наглостта им е толкова голяма, че на първите 3 места е само немско. Да се смееш ли, да плачеш ли. Такова падение не съм очаквал честно казано. Тея копаят дъното с лъжите си