IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Гент върна електрическите си коли

Батериите им падат и няма време за зареждане, оплакаха се служителите на реда

Полицията в Гент върна електрическите си коли

Полицията в белгийския град Гент върна на общината купените ѝ електрически автомобили, тъй като режимът им на използване не оставя достатъчно време за зареждане на техните батерии.

Гент, третият по големина град в Белгия, обяви амбициозен план за намаляване на замърсяването на въздуха, който включва и преминаването на администрацията и полицията на автомобили, задвижвани от чиста енергия. Градските власти купиха и 8 хибридни коли на полицията, която в момента разполага с парк от 225 автомобила, 133 от които дизелови и 76 бензинови. Но електрическите автомобили (6 на брой) не отговарят на оперативните изисквания, заяви говорител на полицията пред местния вестник Nieuwsblad.be.
 
Гент, Полиция

“За съжаление заключихме, че не е възможно да използваме електрическите коли заради ограничения им радиус на действие”, заяви говорителят, добавяйки, че режимът на използване на полицейските автомобили е твърде активен, че да остава достатъчно време за зареждане на батериите им.

“Работим на смени. През почивните дни и вечер провеждаме редовно пътни акции. Ако електрическият автомобил е използван в първа смяна, той не може да служи през втората, защото трябва да бъде презареден”, обясниха от полицията.

Други полицейски участъци се отнасят по-благосклонно към чистите автомобили, пише вестникът. Полицаите обслужващи летището в Завентем край Брюксел първи купиха електромобили на Tesla през 2018 г.  Подобни автомобили се използват и в три други полицейски зони като хибриден модел на BMW е особено предпочитан. Според полицаите макар хибридните коли да са по-скъпи, те имат по-малки разходи за обслужване. Освен това те имат добро ускорение, което е желателно при преследвания и са тихи, което пък позволява престъпниците да бъдат заловени на местопрестъплението.

Още по темата - четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    аяжог ( преди 4 години )
    Баш пък ватиканската полиция ли намери да даваш за пример? Там полицията е претрупана от работа и има да изминава едни разстояния, на които дори и канадските планински рейнджъри повдигат вежди от почуда. Пък и като гледам всичките тук освен от футбол и политика, явно много разбирате и от полицейска работа "на терен".
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Риалити чека на новата технология през зимата.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Безшумни нинджи ( преди 4 години )
    Първите i3-йки бяха с малък капацитет и стават само за цивилни цели. Коли с над 40 киловата вече държат 200 км градско и то душманската по полицейски. Само че ако ще вършим работа, оборудваме управлението с две 50 киловатови зарядни на прав токи и пълним колите в кафе-паузата. Ако не - чупки в кръста и оплакваници. Тва тяхното не е сериозно. Карабиниерите във Ватикана карат само i3: https://pasteboard.co/INuKgDC.jpg
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    мухахаха ( преди 4 години )
    Може да помолят престъпниците да изчакат да им се заредят батериите.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Последно електрички или хибриди, защото не е едно и също да знаете?