IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чешката полиция се въоръжи с BMW 7-Series

Служителите на реда получиха 10 бройки от хибридната луксозна лимузина

Чешката полиция се въоръжи с BMW 7-Series

Някои полицейски служители от Чехия ще имат огромния късмет да патрулират с флагмана на BMW - 7-Series, при това в хибридната му версия 745Le xDrive с най-високо ниво на оборудване. Баварският концерн предостави на органите на реда 10 такива автомобила, при това напълно безплатно, но с някои условия.

Седаните ще могат да се използват активно за полицейски нужди, като не само ще патрулират, но и ще участват в преследвания, ако това се наложи. Единственото ограничение е, по време на службата си (тя ще продължи половин година), колите да не изминават повече от 25 000 км.

BMW police

Автомобилите са оборудвани с всичко необхдимо за носене на служба, включително сигнални лампи и сирени. Те разполагат с хибриден силов агрегат със съвкурна мощност от 394 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Разходът им на гориво (по паспортни данни) е 2,3 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди.

Защо е нужно това на BMW? Счита се, че на първо място, това е имиджов проект, тъй като ефектните седани със сигурност ще привлекат внимание и по този начин ще повишат интереса към марката в Чехия. Освен това, местното представителство на баварския производител е на мнение, че опитът за сътрудничество с правоохранителните органи ще окаже благотворно влияние върху отношения с властите в страната.

BMW police

Снимки: BMW

0 от 500