IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бруталният всъдеход е тапициран с кожа от алигатор

Латвийци показаха уникалния салон на Dartz Promblon Black Stallion (ГАЛЕРИЯ)

Най-бруталният всъдеход е тапициран с кожа от алигатор

Латвийската компания Dartz показа всъдехода Promblon Black Stallion, създаден на базата на Hummer H2, преди месец. Автомобилът е направен специално за нов холивудски филм, който ще се снима в Европа. Втората бройка на всъдехода, която преди няколко дни бе забелязана по улиците на Прага, бе създадена от латвийците за чешката компания Euphoria Trade. За разлика от филмовия си близнак, вторият Promblon Black Stallion, получи лиценз да обществените пътища.

Dartz Promblon Black Stallion

Корпусът на двата всъдехода е изработен от въглеродни влакна и кевлар. Външно автомобилите се различават по незначителни детайли в оптиката. Интериорът им е оформен в традиционния стил на Dartz. Използвана е напа, кожа от скат и алигатор, както и екзотично дърво. По-специално, с кожа от алигатор е обшит подлакътникът, под който е скрит биометричен сейф за пистолет.

Prombrom Black Stallion се задвижва от хибридна силова система от Mercedes-Maybach GLS 600, състояща се от 4-литров twin-turbo V8 и 48-волтов стартер-генератор EQ Boost. Общата мощност на системата е 558 конски сили, като по желание на клиента може да бъде увеличена до 1000 коня.

Според изпълнителния директор на Dartz Леонард Янкелович, всъдеходът Prombrom Black Stallion може да бъде изграден и върху шасито на новия Mercedes-Benz G-Class. Почти целия тираж, планиран за 2020 г., вече е разпродаден предварително, а базовата цена на модела е 300 000 долара.

Снимки: Dartz

Още снимки: в галерията

0 от 500