IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на Mini JCW е електрическо

За това загатна шефът на американското подразделение на марката

Бъдещето на Mini JCW е електрическо

Мощността, управляемостта и емоциите от шофирането не са задължително свързани с двигателя с вътрешно горене. Това заяви вицепрезидентът на Mini в САЩ Майк Пейтън в интервю за изданието Motor Authority, като добави, че компанията вижда определен потенциал в създаването на Mini JCW с електродвигател.

Според Пейтън, най-бързото Mini може да стане "зелено" някъде в бъдеще, но в момента има определени трудности за реализирането на тази идея - на първо място това е нивото на развитие на съвременните батерии. Те все още са твърде тежки и обемисти, за да бъдат инсталирани в такъв компактен "напомпан" модел.

Съответно, докато технологиите при производството на батерии не достигне нужното ниво, Mini ще продължи да развива и произвежда бензинови двигатели, въпреки че вече има известен склонност към хибридни задвижващи системи.

В гамата на Mini обаче вече има изцяло електрически модел, чиито продажби трябва да започнат скоро. Това е хечбекът Mini Cooper SE, който е оборудван с електромотор с мощност 184 конски сили. Моделът ускорява от място до 100 км/ч за 7,3 сек, въпреки че максималната му скорост е ограничена на 150 км/ч. С едно зареждане хечбекът може да измине до 270 км.

0 от 500