IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo изтегля 145 000 коли заради проблем с вратите

Сервизната акция засяга моделите S60 и V60, произведени от 2011 до 2017 г.

Volvo изтегля 145 000 коли заради проблем с вратите

Шведският автомобилен производител Volvo, който е добре познат със своята проницателност по отношение на безопасността, откри потенциално дефектна част при някои модели S60 и V60, произведени в периода 2011-2017 г. В някои от колите част от механизма на ключалката има вероятност да се чупи, което може да накара собственика да реши, че тя е затворена, но всъщност не е.

В резултат на това Volvo обяви сервизна акция по изтеглянето на 144 937 автомобила по целия свят, сред които S60, S60L, S60 Cross Country, V60 и V60 Cross Country. Седаните и комбитата, произведени в моделните години 2011-2017, може да имат "компонент във вътрешността на  механизма на ключалката", който има вероятност да се счупи.

Volvo S60

По-специално, от Volvo предупредиха: "Ако автомобилът е изложен на изключително горещ климат, с течение на времето, ключалката може да се разхлаби и да се счупи". Ако механизмът наистина излезе от строй, това може да създаде опасна ситуация на пътя - при положение, че вратата не е добре закрепена, тя може да се отвори по време на движение. Според шведската компания всички произвеждани по света автомобили имат по някоя дефектна част.

За да разрешат проблема, инженерите на шведската компания се върнаха пред чертожната дъска и преработиха ключалките на вратите. Собствениците на засегнатите от сервизната акция автомобили ще бъдат издирени и уведомени до 24 януари догодина. След това те могат да докарат автомобила си до оторизиран сервиз на марката, където дефектната част ще бъде сменена напълно безплатно.

Снимки: Volvo

0 от 500