IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как най-бързо и евтино да размразим прозорците

Лайфхакът е на американски синоптик, трябва ви само вода и изопропилов алкохол

Как най-бързо и евтино да размразим прозорците

Всички знаят колко е трудно да накарате кола да потегли сутринта през зимата. В допълнение към стреса, свързан с ранното събуждане по това време на годината, заради студеното време възникват редица проблеми. Като например замръзналите прозорци, особено предният, на автомобила.

Определено не бихте искали да премахвате натрупалия се лед със стъргалката, особено като се има предвид, че все още се опитвате да отворите очите си. Тук на помощ идва американски синоптик, който дава ценен съвет как да размразите прозорците на колата си бързо и евтино. Подобни средства се продават по бензиностанции, но този лайфхак ще ви помогне да спестите пари и време, а основната субстанция за направата на "размразителя" струва около 10 лева за литър.

Размразяване на прозорец

И така, какво трябва да направите. Просто и лесно е - смесвате една част вода с две части изопропилов алкохол, познат и като изопропанол (rubbing alcohol). След това взимате бутилка със спрей помпа, сипвате вътре получената смес, отивате до колата си, започвате да пръскате по прозореца и ледът изчезва за секунди. Тайната е в това, че изопропиловият алкохол замръзва при минус 182 градуса. Така че, дори в Сибир да сте, нямате проблем! Освен това е универсално средство за употреба у дома - изтрива следи от перманентен маркер, премахва петна от мастило по дрехи, тапицерия и др., почиства щори и банята, като дезинфекцира повърхностите и убива микробите.

Размразяване на прозорец

Дали ще изберете този способ за размразяване на предния и останалите прозорци, или някой друг, решението е ваше. Важно е да не се забравя едно нещо - никога не изливайте гореща вода върху замръзналия прозорец на автомобила си, защото рискувате да се напука поради рязката смяна на температурите.

0 от 500