IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan сменя цялата си гама кросоувъри до 18 месеца

Чакат ни нови поколения на Qashqai и X-Trail, както и електрически Ariya

Nissan сменя цялата си гама кросоувъри до 18 месеца

През следващата година и половина Nissan ще актуализира изцяло своята гама кросоувъри за Европейския пазар. Това съобщи Automotive News Europe, като цитира шефа на европейското подразделение на компанията Джанлука де Фичи.

В началото на тази есен Nissan представи новия Juke, който получи общата с Renault Captur платформа CMF-B, стана по-голям и се сдоби с трицилиндров турбо двигател със седемстепенна роботизирана скоростна кутия (вижте теста на Automedia тук). В рамките на шест месеца ще се появи новият X-Trail с дизайн от северноамериканското студио на Nissan. През септември 2020 г. към него ще се присъедини поредният Qashqai - той ще е серийното въплъщение на концепта IMQ, показан на автомобилния салон в Женева тази година.

Както X-Trail, така и Qashqai трябва да получат плъг-ин хибридни версии, като задвижващата система ще бъде взаимствана от следващото поколение на Mitsubishi Outlander PHEV. Очаква се също така хибриден Qashqai e-POWER с малък ДВГ за презареждане на батерията - като при вановете Note и Serena.


Nissan Ariya

Освен това, в края на 2020 г. или в началото на 2021 г., ще дебютира производствената версия на електрическия кросоувър Nissan Ariya (на втората снимка). Той ще получи платформа от Renault и ще бъде позициониран като модел от премиум сегмента с цена от 50-70 хиляди евро, конкурираща се с Ford Mustang Mach E.

Снимки: Nissan

Още снимки на Ariya - в галерията

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    niki ( преди 4 години )
    nisan само ако е произведен исцяло в япония иначе рено ще се е изакало и нищо добро не може да се очаква
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    gosho ( преди 4 години )
    Аре пак "премиум" електрички. Дайте нещо за народа, бе! Всички електрофили обясняват как електричките имали много по-малко части за производство и сглобяване, как киловатчас литиева батерия станал безбожно евтин, как зелената енергия е без пари от време на време, пък накрая - вземи тоя "премиум СУВ за 80 хил. евра". ДДС-то отделно, естествено!