fallback

Audi S6 срещу BMW M550d: дуелът на дизеловите гиганти

Кой е по-бърз - шестцилиндровият редови мотор, или V6

По американските пътища не можем да видим две неща – дизелови двигатели и комбита. И двете оставиха лош вкус в устата на американските потребители за генерации и нито едно от двете не си заслужи обратно уважението.

В Европа подобен проблем няма – тук дизеловите комбита продължават да се ползват с огромна популярност. Толкова голяма, че Audi реши да остави своето S6 само в дизелова версия, а BMW M550d xDrive в момента е единственият модел от 5-Series M Performance.

В характеристиките си моделите са близки. BMW е с шестцилиндров редови дизелов двигател с четворно нагнетяване и 400 к.с., както и 760 Нм въртящ момент. Под капака на Audi работи V6 дизел с 350 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Ново видео от Холандия сравнява двата германски конкурента един срещу друг. По-високата мощност на 5-Series е достатъчна, за да излезе с едни гърди напред в теста.

M550d ускорява до 100 за 4,81 секунди, а S6 – за 5,3 секунди. Моделът от Инголщад изравнява надпреварата като изминава четвърт миля за 13,41 секунди, малко зад времето от 13,01 сек. на BMW. M550d е по-добро в още една дисциплина – ускорение до 200 км/ч за 18,71 секунди. S6 изостава с 21,13 сек.

Във видеото ясно се вижда колко близки са двата модела. Да, мощността при BMW е по-висока, но не е достатъчна да остави Audi да му диша праха. Двата модела са спортни комбита, които ще донесат усмивки на лицата на шофьорите и пътниците си. Не и американските.

Източник: AutoTopNL чрез YouTube

fallback
  • #14
    анонимен ( преди 4 години )
    Ауди ми харесва повече
  • #13
    анонимен ( преди 4 години )
    Бмв винаги са били по-бързите от ауди!Имат едно 4по4 без него са гола вода!Като пуснат на пазара м5 4х4 тогава с кво ще са хвалят от инглощат? С чистия въздух ? :D
  • #12
    dar4o ( преди 4 години )
    И 2те са дизелови *** за нищо не стават
  • #11
    анонимен ( преди 4 години )
    М550д е звяр
  • #10
    Bavarec ( преди 4 години )
    Много хора разбиращи от коли тука. За *** дето се изцепи че трябвало да сравняват бмвто с рс6. Умнико за рс6 си има м5 за сравнение. Баш са си за сравнение двата модела. Това че ауди не могат да направят дизелов двигател близки до конете на бмв това си е друг въпрос.
  • #9
    Jonny ( преди 4 години )
    Моя S65 amg ще им разпори ..... на тия кафеварки
  • #8
    rosen79 ( преди 4 години )
    Хамериканците да правят като вятъра. Да си карат дръгливите им таратайки.
  • #7
    npac4o ( преди 4 години )
    Да сравняваш тия две коли е като да сравняваш M550d с RS6 - смисъл нулев. Дори не са в един и същи ценови диапазон.
  • #6
    Иван ( преди 4 години )
    50 коня разлика не са малко...
  • #5
    npac4o ( преди 4 години )
    Всъщност 90% от товарните автомобили в САЩ са с дизелови двигатели, както в Европа. Авторът на статията е ***.
fallback
Последни