IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-опасния път в Норвегия

Atlantic Ocean Road е дълъг 8,3 км и е построен върху няколко малки острова (ВИДЕО)

Вижте най-опасния път в Норвегия

Atlantic Ocean Road или Atlantic Road (Пътят през Атлантическия океан или Атлантическият път), е разположен в Норвегия и с право се счита не само за един от най-красивите, но и най-опасни пътища в света. Шофирането по него може да се превърне в истинско предизвикателство, особено по време на буря, както се вижда от видеото по-долу.

Шосето с дължина 8,3 км е построено върху няколко малки острова, които са свързани с диги и мостове (общо мостовете са осем, а има и четири платформи за наблюдение, от които туристите снимат величествения пейзаж).

Най-високият от мостовете се казва Сторсейсундет (Storseisundet) и е издигнат на 23 м над водата, за да могат корабите да преминават под него. Дължината му е 260 м. Отстрани погледнат мостът повече прилича на атракцион от Дисниленд, отколкото на пътно съоръжение. Заради това е получил и името си - "Пияният мост".

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    //// ( преди 4 години )
    Вие оставете колите. Отговорете ми, защо тоя път няма дупки?
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    do: dam Много си пр0оозд бее! Кога ходи в Норвегия и кога видя по колко си карат колите? А ***? Толкова си задръстен, че веднага те познах кой си. И какво ги правят колите след измисленият от теб срок ми е интересно. Къде отиват тези коли. Кажи да чуем каква простотия ще измислиш.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 Защо дрънкаш простотии? Средната възраст на колите в Европа е над 11 г. Как успя да изчислиш това, което си написал ми е много интересно? Би ли споделил!
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз специално гледах - нито една електричарка, основно SUV!!
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    защо ли няма нов внос на коли от норвегия
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    dam ( преди 4 години )
    Там не е България и никой не шофира колата си повече от 3 до макс 5 години. И е вярно, че е много живописно.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Красиво е. Много е красиво. Бих отишъл да го видя. Питам се обаче, солената океанска вода, как ли се отразява на колите? Примерно всеки ден да минаваш от там по 2 пъти за и от работа. Предполагам повече от 3-5 г колите не биха издържали преди да са почнали да се скапват.