IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel пуска по-евтин Grandland X Hybrid

Кросоувърът получи версия само с предно задвижване и един електромотор

Opel пуска по-евтин Grandland X Hybrid

Германският автомобилен производител Opel показа нова, по-евтина хибридна версия на кросоувъра Grandland X, който за разлика от стандартната получи задвижване само на предните колела. Тази модификация ще се появи първо на пазара във Великобритания, с логото на Vauxhall, през април догодина, и ще струва с 3200 паунда (3830 евро) по-евтино от стандартната, или 32 390 паунда (38 790 евро). Месец-два по-късно ще излезе и на останалия пазар в Европа.

Opel Grandland X Hybrid - с предно задвижване

Двигателят във версията с предно задвижване е същият - 1,6-литров бензинов с турбо и мощност от 180 конски сили, който работи в съчетание с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Вместо два електромотора, които развиват по 110 коня, задният е махнат и моделът разполага вече само с един, монтиран на скоростната кутия. В резултат на това общата мощност на версията с предно задвижване е 225 к.с. срещу 300 за версията 4х4.

Opel Grandland X Hybrid - с предно задвижване

Електромоторът се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 13,2 кВтч, която позволява на кросоувъра да измине до 55 км само на ток по цикъла WLTP. Версията с предно задвижване работи като стандартната Grandland X Hybrid в три режима: хибриден, електрически и спортен, има и система за рекуперация на енергията при спиране. Моделът ускорява от място до 100 км/ч за 8,6 сек, а максималната му скорост е 225 км/ч. Може да се зарежда от устройство с мощност 3,7 кВт или с опционално 7,4-киловатово, като при втория вариант батерията се пълни за 2 часа.

Снимки: Opel

0 от 500