IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на Audi се заяде с BMW

Уважавам нашия конкурент, но X2, X4 и X6 не са красиви коли, заяви Марк Лихте

Главният дизайнер на Audi се заяде с BMW

През 2008 г. BMW пусна на пазара купеобразния кросоувър X6, с което създаде нов сегмент на пазара - Sports Activity Coupe. Подобри модели през годините предложиха Mercedes-Benz, Audi, Porsche и дори Renault, а баварците разшириха гамата си с компактните X2 и X4. Оказва се обаче, че те не са по вкуса на някои топ-дизайнери.

Един от тях е Марк Лихте, който отговаря за дизайна на моделите на Audi. В интервю за Autocar той благодари на BMW за създаването на новата пазарна ниша, но и откровено разкритикува техните модели от този сегмент, като заяви, че те определено не му харесват (специалното интервю на Лихте за Automedia.bg вижте тук).

"Уважавам BMW заради идеята да обедини кросоувър и купе, но честно казано техните модели ни ми харесват. Ние в Audi загубихме много време, за да направихме подобен хибрид и резултатът е E-Tron Sportback, който е най-красивият модел в сегмента", коментира Лихте.

Дизайнерът обясни и как са подходили в компанията за създаване на подобна "кръстоска" между автомобили от различни класове. "Взехме комбито E-Tron и му сложихме покрива от лифтбека A7. Нашата рецепта е доста по-проста от тази тази на BMW, но крайният резултат е електрическо крос-купе, което е много по-хармонично от всички свои конкуренти", обясни Лихте.

Снимка: Autocar

0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    VIS ( преди 4 години )
    Оффф всички много знаят в коментарите а всъщност никога са нямали на веднъж най новото Ауди БМВ и Мерцедес да ги покарат и сравнят, иначе всеки разбирач, не само дрънка ми и съветват, ,,,,мисля си как може да ме съветва някой който не е пробвал, все едно детственник да ти обяснява как да. .... и какво е усещането. .....шльоковци сте всички, и кой знае какви дрънгели изплащате!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Хем им трябвало много време за да направят най " красивия" автомобил, хем пък им била проста схемата - сбирщайн и готов автомобилния Фрнкенщайн !? Тоя не помни преди 1 минути какво е излъгал.
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    JordanBzkv ( преди 4 години )
    Да ти *** и тъпия дизайнер.. тва че всичките ви модели са ви еднакви на външен вид няма проблем и гледат какво от коя кола да копират..пък приходите на фирмата друго говорят
  • #8
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Ahah ( преди 4 години )
    Ми естествено че Ауди са топ в всяко отношение да не говорим за дизайна който всички марки имитират но не им се получава, имитират фарове стопове и най вече разтягат едни решетки подобни на Ауди, такаче БМВ отдавна е след Ауди в всяко отношение,Ауди са пурвите измислили лед технологията на фаровете и в момента а и от доста години са лидери в технологиите, аи за фаровете и стоповете също, на този етрон на снимката фаровете му могат да прожектират информация от навигацията на асфалта както и мн др
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    BMW M5 ( преди 4 години )
    Преди да публикуваш глупости се по интересуваи. Първо АУДИ, МЕРЦЕДЕС И ПРОЧИЕ колко плащат на BMW за тяхната линия. След това пиши статията, *** ***.
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    на швейцареца му изтекоха лигите да чака новото гле безпорен лидер е мерседес с е-актив боди контрол бмв и ауди тихо подсмърчат встрани
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те понже Q сериятя на Ауди са много красиви ;-). Всичко е въпрос на вкус и за всеки влак си има пътници. 5 - МБ (според модела, но в случая говоря за С и Е клас и лично мнение) - спрямо БМВ е доста скучна и "пенсионерска" кола, като усещане возия. Дори интерира на МБ ми е доста по скучен. Ауди са някъде по-средата, но зависи какво търсиш, разбира се. . Лично - от МБ на БМВ бих сменил, но от БМВ на МБ .. надали.
  • #4
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Георги ( преди 4 години )
    от 8 години карам едно BMW и съм много доволен от комфорта и здравината. Скоро трябва да го сменям. Бих си взел Mercedes защото мисля, че ще е още по комфортен. Ауди изглеждат много модерни, но нещо не ме грабват. Освен това съм чувал, че са по-чупливи от конглокентите, а ремонтите са им най-скъпи. Има и друго - премиум автомобилите винаги са със задно предаване. Поздрави на Audi феновете, сигурно с нетърпение чакате снеговете за да поствате снимки на великото quattro :)
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    точно ACTYON e година и половина пуснат преди X6. Вярно че е дост грозен и неуспешен ама бяха първи, просто не са марка която може да наложи нов сегмент
  • #2
    11 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Типично по немски си хвалят каруците на кого била по-убава. Ке-не-фи!