fallback

Руснаци скъсиха маршрутка до минимум

Ванът на ГАЗ изглежда изключително нестабилен, но какво от това?

Странни истории от Русия – колкото сърце иска. Клипове от даш-камери, забавни преработки, случки на пътя – това са само част от историите, на които можем да се натъкнем в необятния руски интернет. Една от най-новите от тези истории е за преработката на ван ГАЗ.

В най-новото си видео момчетата от Garage54 скъсяват една маршрутка до абсурдна дължина. Подобни модели трябва да превозват голям брой хора относително комфортно от точка А до точка Б. Тук спокойно можем да забравим думата „комфортно“.

деята на руските ни приятели е била да скъсят междуосието до минимум, така че дори Smart изглежда голям. Вратите представляват две трети от цялата дължина. Комичните пропорции стават още по-забавни, защото инженерите-аматьори са установили как да запазят задните гуми в нормален размер и дори са боядисали маршрутката в жълто.

Вътрешното пространство тук отново показва защо тетрис е руско изобретение.В салона остават четири места, а при нужда отзад могат да се возят трима. Под капака е монтиран 2,8-литров турбодизел на Cummins със 160 к.с. А при такъв висок и къс автомобил с микроскопично междуосие динамиката винаги е притеснителна. Пример: завоите не трябва да се взимат бързо.

Хубавото в цялата история е, че хората харесват странния бус, а видеото показва реакциите на минувачите. Когато се возиш в него, определено привличаш вниманието. И макар в кадрите да не се виждат полицаи, със сигурност конверсията е имала проблеми с техническата сертификация. Поне спирачките и фаровете функционират.

Снимки и видео: Garage54 чрез YouTube

Вижте още снимки в галерията:

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Първият пич е прав за зимата.
  • #4
    Щерю ( преди 4 години )
    От ГАЗ станала на Гъ... да не пиша какво...
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Г-н #1, "ако зимата на 41 беше закъсняла с няколко седмици", ти нямаше да си жив да видиш хубавия ти свят, защото Шикалгрубер щеше да е ликвидирал всички по нашите земи.
  • #2
    Янчо ( преди 4 години )
    Много якоооо
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    ако зимата на 41 беше закъсняла с няколко седмици сега щяхме да живеем в един по хубав свят
fallback
Последни