IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво има в гаража на Себастиан Фетел?

Пилотът от Формула 1 посочи и най-добрата кола в света според него

Какво има в гаража на Себастиан Фетел?

Пилотът на Ferrari - Себастиан Феттел, разкри пред медиите в Германия какви превозни средства има в личния му гараж. Четирикратният световен шампион във Формула 1 ясно показва, че още от детството си е бил фен на италианските автомобили. Той разкрива за какво е похарчил първите спестени пари, както и коя, според него, е най-добрата кола в света.

Първото превозно средство на Фетел е италиански скутер Vespa, който баща му е купил. Когато навършва 16 години и съответно вече има право да кара мотоциклет, Себастиан влага всички спестени пари в спортен Cagiva 125 Mito. По думите му, това е бил "най-якият байк на паркинга пред училището".

Фетел гараж

Шампионът признава, че не се впечатлява от съвременните автомобили, тъй като има слабост към класическите машини. "При тях отваряте капака и ведна разбирате как са устроени. Възхищавам се на конструкторите от миналото, защото те са били принудени да правят невероятни неща, без да имат огромни бюджети, както е сега", обяснява Фетел.

Симпатиите към италианската автомобилна индустрия карат Себастиан да си купи реставрират Fiat 500. Особено му харесват вратите на култовата малолитражка, тъй като те се отварят срещу посоката на движение. Известно време германецът се е придвижвал с приемника на 500 - Fiat 500X, като дори се снима в реклама за него.


Вижте в галерията част от колекцията на пилота.

В гаража на пилота на Scuderia Ferrari, естествено, има и спортни коли на легендарната марка. Почти ежедневно Фетел кара 488 Pista или California T, но голямата му слабост си остава Ferrari F40. Преди години Себастиан купува тази кола от Лучано Павароти. И сега я счита за "най-добрият автомобил, създаван някога".

Интересното е, че пилотът от Формула 1 е и голям фен на старите мотоциклети. В колекцията му има BMW R51/3 от 1951 г., Suzuki 750, Kawasaki H2 750, Triumph Bonneville, класически Harley-Davidson, едноцилиндров KTM 690 Duke, както и спортният байк BMW S 1000 RR. 

Фетел гараж

"Върху мотора се чувствам наистина свободен. Подобно усещане не ми дава дори кабриолетът", коментира Фетел, като признава, че още като пилот на Red Bull е искал да участва в състезания с машини на 2 колела, но от отбора са му забранили, тъй като може да пострада.

Снимки: AutoBild

0 от 500