IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Insignia получи нова оптика и двигатели

Германците разсекретиха само екстериора на фейслифта преди дебюта му в Брюксел

Opel Insignia получи нова оптика и двигатели

Настоящото второ поколение Opel Insignia излезе на пазара през 2017 година, а сега германската компания разсекрети обновените версии на лифтбека и комбито. Фейслифтът ще бъде представен официално на широката публика по време на автосалона в Брюксел през януари. Тогава ще станат известни и подробностите за променената моторна гама, а засега Opel показа само обновения екстериор на модела.

Повечето от промените са отпред. Те включват по-широка радиаторна решетка, изработена от обемисти клетки с хромирани елементи (като новата Corsa), както и нова оптика: дневните светлини са разположени в долната част на фаровете, всеки блок вече не използва 32 светодиода, а 84, като компанията твърди, че реагират по-бързо на промените в пътната обстановка. Логото на марката пък е по-голямо.

Освен това, централният въздухозаборник в долната броня получи различна форма, а фаровете за мъгла вече са кръгли. Задната част на автомобила има по-малко промени: бронята е леко преработена, а сребърните ауспуси на изпускателната система от двете страни са станали трапецовидни (досега бяха овални).

Снимки от салона не бяха публикувани, вероятно там ще има малко промени. Знае се, че обновената Insignia ще получи ново устройство за безжично зареждане на смартфони, нова информационно-развлекателна система с подобрена навигационна графика, поддръжка за Apple CarPlay и Android Auto, а в зависимост от нивото на оборудване, сензорният екран ще бъде с диагонал 7 или 8 инча.

Безопасността на лифтбека и комбито също са подобрени. Insignia е оборудвана с нова камера за обратно виждане и система за проследяване на автомобили, които се движат в напречна посока: сензорите улавят "смущения" на разстояние до 20 метра (и в двете посоки) при движение на заден ход на автомобила. В списъка на предлаганото по избор оборудване за комбито има функция за безконтактно отваряне на задната врата.

За моторната гама на обновения Opel Insignia информацията засега е малка. Известно е, че двигателите - и бензиновите, и дизеловите, ще бъдат нови. С подробностите компанията вероятно е решила да изчака до официалната премиера. По предварителни данни фейслифтът ще получи адаптирани двигатели от групата PSA (компанията закупи Opel и Vauxhall от GM през пролетта на 2017 г.).

Opel Insignia - фейслифт, сравнение
Сравнение между настоящото поколение на Opel Insignia и фейслифта на модела

В Европа настоящата Insignia се предлага с бензинови двигатели с обем от 1,5 и 1,6 литра и мощност 140, 165 и 200 к.с., както и с дизелови с обем от 1,6 и 2,0 литра и мощност 136, 170 и 210 коня. Всички работят в съчетание с 6-степенна механична и автоматична трансмисия, както и с 8-степенен автоматик.

След излизането на второто поколение на Insignia, продажбите в Европа намаляват. През миналата година са реализирани 67 424 бройки, което е с 6,8% по-малко в сравнение с 2017 г. От януари до октомври тази година пък бяха продадени 39 404 екземпляра, или с 33% по-малко в сравнения със същия период на 2018 г. Явно марката се надява актуализираният модел да увеличи интереса към него.

Снимки: Opel

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "Аз съм 1,77см и не мога, без да се навеждам, да стигна копчетата, които са разположени в средната част на таблото. Тук става дума, че нещо щели да променят вътре, може и това да е" Да бе, точно това е!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Макароноолу паша ( преди 4 години )
    Теа Опеле май, че одат у исторЕАта.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Карал съм такава и единственото, което имам като забележка е, че нещо не е добре измислено вътре. Аз съм 1,77см и не мога, без да се навеждам, да стигна копчетата, които са разположени в средната част на таблото. Тук става дума, че нещо щели да променят вътре, може и това да е.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    с малолитражки ... ( преди 4 години )
    интерес не се подновява - за тва си има разни пежаци! виж ако имаше ново ОРС нещата щяха да са малко по-различни ...