IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti показа две черни версии на Chiron

От тях ще бъдат направени 20 бройки на цена от 3 млн. евро

Bugatti показа две черни версии на Chiron

През март тази година френската компания Bugatti показа единствения по рода си хиперавтомобил La Voiture Noir, посветен на емблематичния модел в историята на марката - купето Type 57 SC Atlanticc от 1936 г. Той се превърна в най-скъпият нов Bugatti. Шефовете на компанията обаче явно прецениха, че "черната" тема наистина се харесвава на клиентите и разкри по-достъпна версия в подобен стил. По-точно, две.

Особено черно изпълнение получи стандартният Chiron. Той бе наречен с обикновеното Noire, но ще се предлага в две разновидности - Noire Sportive (на първата снимка) и Noire Élégance (на втората). Корпусите и на двете модификации са направени от въглеродни влакна, но ако за първата версия текстурата им изпъква максимално заради матовия цвят на каросерията, то при втората, напротив, те са полирани и лакирани.

Bugatti Chiron Noir

Освен това, ако Noire Sportive изглежда напълно и безкомпромисно черен (с изключение на сребристото лого на марката), то Noire Élégance се отличава и с фирментите C-образни извивки от полиран алуминий. За разлика от джантите на "брат" му, които също са черни, неговите блестят.

Интериорът и на двете версии е облицован изключително от черна кожа и въглеродни влакна и, разбира се, изобилства от тематични табелки. Задвижването обаче е едно и също - турбокомпресорен W16 двигател, традиционен за модела, развиващ 1500 к.с. От Bugatti Chiron Noir ще бъдат направени по 10 бройки на цена от 3 млн. евро. Стартът на производството е насрочен за второто тримесечие на следващата година.

Снимки: Bugatti

0 от 500