IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Duster ще вози Папата

Автомобилът вече се намира в автопарка на Ватикана

Dacia Duster ще вози Папата

Френската компания Renault подари на Папа Франциск нов автомобил. Това е специално проектирана Dacia Duster, разработена съвместно от румънския производител и фирмата Romturingia - същата, която преди време превърна кросоувъра в пикап.

Новият "Папамобил" е в бял цвят и с бежов интериор. Моделът е с дължина 4340 мм и широчина 1800 мм, като разполага с 5 места. На задния ред обаче е обособена специална удобна седалка за главата на Римо-католическата църква. Има също така голям панорамен покрив и подвижа стъклена настройка.

Dacia Duster

Инженерите на Dacia и Romturingia са преработили и окачването на автомобила, като пътният просвет е с 30 мм по-нисък от този на стандартния Duster. Това се прави за осигуряване на по-лесен достъп до салона, като да добавени вътрешни и външни опорни елементи.

Трябва да се отбележи, че за разлика от своите предшественици, Папа Франциск предпочита да се появява на масови мероприятие в скромни автомобили. По време на посещението си в Ирландия той се возеше на комби Skoda Rapid, а в Мозамбик се качи на Mahindra KUV100. През 2016 г. в Армения пък екипът му заложи на Dacia Logan.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до двеми дай всички с Кю и Кю и адибас да ходим. Колата в никакъв случай не прави човека, но не може да отричаш личната потребност. А до точка Б, може и пеша да отидеш.
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Папата като е толкова важен, да хвърли одеждата от мека тъкан и да надене едно конопено такова. Тогава ще го призная.А сега.. повозил се бил в Дачия... за 5 мин и аз мога.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Главата на Римо-католическата църква показва на хората по света,че не е необходимо много за да се живее. Колата е средство за предвижване от т.А до т.Б и нищо повече,не живееш в нея,а прекарваш малко време от живота си в нея. За това не е необходимо да е най-скъпата,както го разбират някои хора с по-ограничен интелект.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво нещо е популизма шефа на най древната и голямата финансова институция се вози в подарена кола с пазарна стойност 10 000 евро блажени са вярващите скоро да очакваме в магарешка каруца да се вози