IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички японски модели - със система за внезапно спиране

Технологията трябва да отговаря на 3 стандарта, става задължителна от ноември 2021 г.

Всички японски модели - със система за внезапно спиране

Японското правителство обяви, че от ноември 2021 г. всички автомобили, произведени след тази дата, задължително трябва да са оборудвани със система за автоматично спиране.

Според местния в. Asahi, времето е достатъчно за всички автомобилни компании да направят необходимите промени в производствения процес. В същото време обаче новите норми не бяха приети за вносните превозни средства. Явно обаче, че след 2021 г. на всички пазари по света японските модели ще бъдат с тази система.

В съответния документ, изготвен от Министерството на държавните земи, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония, инсталираните автоматични спирачни системи ще трябва да отговарят на 3 основни стандарта.

Тези стандарти са следните: 1. Автомобилът трябва да може да предотврати сблъсък със спряла отпред кола при скорост не по-голяма от 40 км/ч. 2. Автоматично да намали скоростта от 60 на 20 км/ч, ако колата отпред спира рязко, но продължава да се движи. 3. Да разпознае пешеходец при скорост от 30 км/ч и напълно да спре.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ще кажа само - ТаКаТа! .. повече за японски "системи" за сигурност няма какво да се говори... джапанки, колкото и да ви е яд това е положението - Факт!
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хората правят системи за безопасност, но форумното ВАГонче роптае! Предпочита, някое немско недоразумение да го удари без дори да намали отколкото, японска високотехнологична машина да спре пред него и той само да напълни гащите...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Влез в сайта на Тойота и виж Королите голи като празни чинии! После влез в сайта на любимата ти марка и виж Гоуфа каква празна консервена тенекия е и ела да кажеш кое е празно! Всъщност най-голямата празнина е между ушите ти ***! Факт!
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    те са си внезапно спрели още преди години...
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това ще е за Япония, не за Европа. Тук още се продават короли, голи като празни чинии.