fallback

Tesla Cybertruck срещу Ford F-150 по дърпане на въже

Електрическият пикап определено превъзхожда конкурента си (ВИДЕО)

По време на премиерата на Tesla Cybertruck, Илон Мъск показа на видеото колко много електрическият пикап превъзхожда своя конкурент Ford F-150 по дърпане на въже. На другия ден Ford реагира на резултатите от този тест, като обеща да пусне хибриден F-150 в рамките на няколко години, а след това и изцяло електрическа версия.

Товароносимостта на Cybertruck е 1,5 т, а освен това пикапът може да тегли ремарке с тегло до 6,4 т. В състезанието той лесно издърпа Ford F-150, чиято маса, в зависимост от версията, варира от 1,8 до 2,5 т. Пикапът на Tesla ще се появи на пазара в три версии: с един електродвигател и задвижване на задните колела, а също така с два и с три двигателя и задвижване на четирите колела. Най-мощната модификация е в състояние да ускори от място до 100 км/ч за 3 сек и изминава над 800 км с едно зареждане.

Въпреки явното предимство в мощността, пикапът на Мъск все още е далеч от продажбите на F-150 в САЩ и едва ли някога се приближи до тях, коментират зад Океана. Дори при най-оптимистичната прогноза, в първата година от производството Tesla ще пусне около 175 000 бройки от Cybertruck, докато Ford годишно продава около милион от своя пикап.

Гамата Ford F-Series е невероятно популярна в САЩ, а F-150 вече е на второ място сред на най-продаваните автомобили на годината (данните са за първите седем месеца). Само през септември американската марка успя да продаде над 210 000 бройки.

fallback
  • #8
    йхкй ( преди 4 години )
    Каквото и да говорят, ако теслата излезне 2012 за тия пари за които я обявиха, в щатите ще се напълни с нея!
  • #7
    gfjd ( преди 4 години )
    Брутелна е Теслата, а теста не е правдоподобен...
  • #6
    Д-р Исня ( преди 4 години )
    Не е правдоподобен тестът! Теслата е 2 пъти по тежка и тръгна първа. Ако Фордът опъне въжето с 1 еднотонно пале отзад нещата ще са (Рачков като водещ на Стани Богат)
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Имат покана от Форд за равностойно сравнение и от Тесла приеха и посочиха че може да е другата седмица
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    tesla продължават да се излагат - дърпад Форд , който е само със задно предаване. хаха смешници , то и едно ауди А6 куатро ще го дръпне тоя форд
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    В началото тая Тесла ми изглеждаше супер противна а сега ми изглежда като най-якия и модерен пикап въпреки че няма никакви извивки и все пак ще е по-добре с нормален таван а теста е нечестен защото Тесла е 4
  • #2
    ( преди 4 години )
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    За тази аеродинамика даже и преса не ти трябва за ламарините, бай Данчо ги прави на ръка с два *** и едно мандало между краката.
fallback
Последни