IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обяви предстояща премиера на 2 модела

Компанията разкри подробности за спортния RS Q8 и серийния e-tron Sportback

Audi обяви предстояща премиера на 2 модела

На откриващото се тази седмица международно автомобилно изложение в Лос Анджелис германският производител Audi ще представи два нови модела, обявиха от компанията и разкриха някои подробности за тях.

"Горещото" крос-купе Q8 ще бъде последното от 6-те анонсирани модели на Audi от семейството RS за тази година. Все още не е ясно колко "коня" ще развива силовият агрегат на новия рекордьор на "Нюрбургринг" (твърди се, че са над 600), но от компанията съобщиха някои характеристики на кросоувъра.

Audi

Потвърдено е, че RS Q8 ще бъде "мек хибрид", като заедно с V8 двигателя ще работи и 48-волтов стартер-генератор, задвижван от ремък. Неговото наличие ще позволи по-ефективно използване на системата "старт-стоп", като при скорост от 55 до 160 км/ч крос-купето ще може в продължение на 40 секунди да се движи с изключен мотор. Освен това, стартер-генераторът ще се занимава и с рекуперация на кинетичната енергия.

Що се касае до Audi e-tron Sportback, още през септември стана ясно, че той ще получи същия агрегат като кросоувъра e-tron. Съответно, 4,9-метровото крос-купе ще получи два електромотора със съвкупна мощност 360 к.с. (за кратък момент тя ще достига 408 к.с. и 660 Нм), като с едно зареждане на батериите пробегът ще е 400 км.

Audi

При серийния вариант на електромобила ще дебютира новата разработка на Audi – матрична оптика Digital Matrix с един милион микро-огледала в конструкцията. Тези фарове ще се отличават с "безпрецедентна точност", категорични са от Audi.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пффф ( преди 4 години )
    Отново най-добрите са Ауди, отново рекорд и отново свръх технология в фаровете им, които всички марки копират. Учете се от Ауди! Евала