IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седалките на Ford ще се сушат сами

Нова технология ще измерва влажността и автоматично ще регулира климатичната система

Седалките на Ford ще се сушат сами

Почти всички нови автомобили вече имат седалки с подгряване и вентилация, но Ford смята да ги направи още по-добри. Американският производител патентова нова технология, която определя влажността на седалките и спрямо това коригира климатичната система.

В действителност системата не е много по-сложна от обикновените за подгряване и вентилация. Вътре в седалката има сензор за влага, който измерва течността. Това е възможно поради факта, че в седалката има няколко отвора, които пропускат течността и й позволяват да изтече в сензора. Вътре в седалката има дори сензор за светлина, който показва наличието на влага в него.

Ford патент за изсушаване на седалките

В колите с подгряване и вентилация на седалките се монтират две независими една от друга системи. За отоплението обикновено се използват резистори, които се нагряват чрез преминаващия през тях ток. При другия процес пък се използват вентилатори и охладен  с помощта на климатика въздух, който преминава през малки дупки в кожената тапицерия.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На форд клиентите са от третата възрастова група, така че това си е полезна екстра, светка датчика сменяш памперса
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако си с някоя мадама и се е подмокрила ще и измерят влажността и ще я изсушат и като се приберешш у дома ще я ръгаш на сухо. От Форд са велики! Признавам ги, че измислят много умни неща!